Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

10815 - Έργα στο λιμάνι της Ουρανούπολης, την πύλη εισόδου του Αγίου Όρους

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η συμπληρωματική εργολαβία για το λιμάνι της Ουρανούπολης, που θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα της σημαντικής αυτής υποδομής για τη Χαλκιδική και ειδικά για το Άγιον Όρος. Η Voria.gr είχε ενημερώσει από τον προηγούμενο μήνα για τις θετικές εξελίξεις για την επίλυση ενός χρονίζοντος ζητήματος, το οποίο επιδεινώθηκε από τη θεομηνία του Οκτωβρίου του 2014.
Τα συμπληρωματικά έργα και η αποκατάσταση των ζημιών στο «καταφύγιο τουριστικών σκαφών» στο λιμάνι της Ουρανούπολης εγκρίθηκαν, με προϋπολογισμό 1,3 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

10814 - Ιερομόναχος Άνθιμος Αγιαννανίτης (1913 - 28 Ιουνίου 1996)

[…]Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος (†1994) έλεγε: «Όταν ομιλεί ο παπα-Άνθιμος, να κρατάς σημειώσεις. Τα λόγια του είναι σοφά, αγνά, μεστά θείας χάριτος».
Αφιέρωνε ώρες στην καθημερινή θεία λατρεία, την προσευχή και τη μελέτη. Επίσης στην αγιογραφία, την κηπουρική, τη μαγειρική, την επιστολογραφία. Δόξαζε ακατάπαυστα τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό για τα μεγαλεία της φύσεως. ‘Υμνούσε συνέχεια τη λατρευτή του Υπεραγία Θεοτόκο, που κατοικούσε στο σπίτι της και φιλοξενούνταν στο θαυμάσιο Περιβόλι της. Ως λειτουργός έλαμπε ως άγγελος. Τον ναό είχε επίγειο Παράδεισο. Δεν τον κούραζε, πάντα τον χαιρόταν. Συνομιλούσε με τους αγίους. Για την ορθόδοξη πίστη μπορούσε να χύσει άνετα και το αίμα του.
Όπως συνηθίζουν να ζουν οι Αγιορείτες, κάθε πρωί ξυπνούσε σαν να είναι η πρώτη ημέρα της ζωής του και κάθε βράδυ πλάγιαζε σαν να ήταν η τελευταία του[…] Περισσότερα