Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

10727 - Πανηγύρισε το Βατοπαιδινό Κελλί του Αγίου Νικολάου Αμμωνά στις Καρυές (φωτογραφίες)

Κατά τά αρμόζοντα και μοναχοπρεπώς πανηγύρισε το Ιερόν Βατοπαιδινόν Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά εις Καρυάς του Αγίου Όρους, την ημέρα της ανακομιδής - προόδου των ιερών λειψάνων του Αγίου. Πλήθος κληρικών και μοναχών παρέστησαν εις την πανήγυριν, καθώς και δεκάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου, μέ προεξάρχοντας μέλη της Ιεράς Επιστασίας και Αντιπροσώπων Ιερών Μονών, με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτην Οσιολογιώτατον Μοναχόν Χριστοφόρον Ιβηρίτην.  Διαβάστε περισσότερα »

10726 - Λαμπρή παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη της έκδοσης «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός»!

    Σε μια λαμπρή μυσταγωγία λόγου, ύμνων, μελωδιών, ποίησης, φωτογραφίας και ντοκιμαντέρ, της οσιακής ζωής του εκ Κύπρου, μακαριστού ενάρετου και χαρισματούχου Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού (1921-2009) εξελίχθηκε η παρουσίασης του βιβλίου “Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός, 1.7.1921 – 1.7.2009”. Το βιβλίο έγραψε το πνευματικό τέκνο του Γέροντα Ιωσήφ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 4 Ιουνίου, το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης” της Θεσσαλονίκης.

10725 - Παρουσίαση του τόμου: «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)»

Παρουσίαση Τόμου Καθηγουμένου Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ
«Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)»
              Θεσσαλονίκη 4 Ιουνίου 2018
Χρυσόστομος Παπαδάκης, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου
Τήν1η Ιουλίου συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την οσιακή κοίμηση του Γέροντός μας Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Η τα πάντα διοικούσα θεία πρόνοια,  σημάδεψε και  με αυτόν τον τρόπο  την αναχώρησή του για τον ουρανό, καλώντας τον δηλαδή την ημέρα ακριβώς που είχε γεννηθεί, το 1921, ημέρα της

10724 - Οι Σέρρες υποδέχθηκαν το Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, από την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στις 7:30 το απόγευμα, τεμάχιο εκ του πανσέπτου και θαυμα­τουργού ιερού λειψάνου της Αγίας ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας, προερχόμενο α­πό την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους.
Η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Αναστασίας, το οποίο εκόμισε ο οσιολογιώτατος ιερομόναχος π. Παΐσιος, Διαβάστε περισσότερα »

10723 - Μοναχός Γερόντιος Προδρομίτης (1901 - 5 Ιουνίου 1984)

Ο κατά κόσμον Γεώργιος Μπάτσιου γεννήθηκε το έτος 1901 στο χωριό Μπάικα του νομού Φολτιτσέν της ορθόδοξης χώρας της Ρουμανίας. 
Νέος ήλθε στο Περιβόλι της Παναγίας, όπου μόναζαν πολ­λοί συμπατριώτες του. Εγκαταβίωσε στο Παντοκρατορινό Κελλί του Ευαγγελισμου της Θεοτόκου της Κάτω Καψάλας. Εκεί εκάρη μοναχός το 1927 και ονομάσθηκε Γεδεών. 
Το επόμενο έτος προσήλθε στη ρου­μανική σκήτη του Τιμίου Προδρόμου, όπου έκάρη μεγαλόσχημος μο­ναχός και ονομάσθηκε Γερόντιος. Διαβάστε περισσότερα »

10722 - Οι Όσιοι Αγάπιος και Νικόδημος οι δοχειάριοι
Αγιορείτες Άγιοι
Μνήμη 5 Ιουνίου