Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

10658 - Το Ναύπλιο υποδέχθηκε λείψανο της Αγίας Άννης από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους (βίντεο και φωτογραφίες)


10657 - Ο Όσιος Παΐσιος και η αγάπη του για την Παναγία (ομιλία του π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου)

Γράφτηκε από τον Ευάγγελο Μπουγιώτη
για την http://www.romfea.gr
Στα πλαίσια των φετινών εορτασμών Κωνσταντίνεια 2018 του ενοριακού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο τελέσθηκε εσπερινός και παράκληση στον Όσιο Παίσιο του Αγιορείτη και ομιλία από τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου με θέμα «Ο Όσιος Παίσιος και η αγάπη του για την Παναγία».
Στον κατάμεστο από πιστούς ναό ο π. Θεμιστοκλής με τον δικό του τρόπο, με τον ζωντανό του λόγο καθήλωσε τους πιστούς.

10656 - Η αληθινή ταπείνωση δεν μιλάει
Δαιμόνιο είναι επίσης και η ταπεινολογία. Το λένε και αίσθημα κατωτερό-τητος. Η αληθινή ταπείνωση δεν μιλάει, δεν λέει ταπεινολογίες, δηλαδή, «είμαι αμαρτωλός, ανάξιος, ελάχιστος πάντων…». Φοβάται ο ταπεινός μήπως με τις ταπεινολογίες πέσει στην κενοδοξία. Η χάρις του Θεού δεν πλησιάζει εδώ.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης  

10655 - Πρωϊνή Προσευχή Γέροντος Σωφρονίου Αγιορείτου

Αιώνιε Κύριε, Δημιουργέ των απάντων, ο καλέσας με εις την ζωήν ταύτην τη ανεξερευνήτω Σου αγαθότητι· ο δους μοι την Χάριν του Βαπτίσματος και την σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος· ο κοσμήσας με τη επιθυμία του αναζητείν Σε, τον μόνον αληθινόν Θεόν, επάκουσον της δεήσεώς μου. Ο Θεός μου, ουκ έχω ζωήν, φως, χαράν, σοφίαν, δύναμιν άνευ Σου.
Αλλά Συ είπας τοις μαθηταίς Σου: «Πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες, λήψεσθε».
Όθεν τολμώ επικαλείσθαί Σε: Καθάρισόν με από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος. Δίδαξόν με πως δει προσεύχεσθαι. Εύλογησον την ημέραν ταύτην ην εχάρισάς μοι, τω αναξίω δούλω Σου. Ικάνωσόν με τη δυνάμει της Χάριτός Σου αδιαλείπτως ομιλείν και εργάζεσθαι προς την Σην δόξαν εν πνεύματι καθαρότητος,

10654 - Ιερομόναχος Γερμανός Βατοπαιδινός (1862 - 18 Μαΐου 1932)

Γεννήθηκε, ο κατά κόσμον Γεώργιος Θεοδώρου, στο χωριό Σκουπιά της Αλώνης των Πριγκιποννήσων το 1862. Ήταν κατά σάρκα αδελφός του Γέροντος Αρκαδίου Βατοπεδινού (†1934) και θείος εξ αδελφής των μοναχών Παντελεή-μονος και Νικοδήμου. Στη μονή Βατοπεδίου προσήλθε το έτος 1879. Εκάρη μοναχός το 1883. Ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής της Οδησσού. Στο Άγιον Όρος ήλθε για προσκύνημα και για να συναντήσει τον συγχωριανό του Γέροντα Παΐσιο Βατοπεδινό, χωρίς να έχει σκοπό να μείνει στη μονή, αλλά να επιστρέψει στην Οδησσό και να έχει εκκλησιαστική σταδιοδρομία στον κόσμο. Η Παναγία όμως τον βάστηξε μόνιμα στο Περιβόλι της. Διαβάστε περισσότερα »

10653 - Λαμπρά εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου στο Μετόχι της Σιμωνόπετρας στον Βύρωνα