Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

10602 - Εκλογή νέου Δικαίου στην Ιερά Σκήτη των Καυσοκαλυβίων

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Εκλογή νέου Δικαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 6 Μαϊου η Ιερά Σκήτη της Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων, ημέρα της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρυρος Γεωργίου.
Η εκλογή του νέου Δικαίου πραγματοποιήθηκε παρουσία Εξαρχίας της Ιεράς Μεγίστης Λαύρας, αποτελούμενη από τους Γέροντα Ιερόθεο και Γέροντα Αβράαμ.
Νέος Δικαίος εξελέγη ο Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Ζωοδόχου Πηγής, όπου διαδέχθηκε τον π. Πολύκαρπο από την Καλύβη

10601 - Φωτογραφίες από το σημερινό προσκύνημα του Βούλγαρου πρωθυπουργού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωγράφου και την επίσημη επίσκεψή του στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Ο Μπόικο Μπορίσοφ πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Άγιο Όρος
Στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας και στις, επίσης, πολύ καλές προσωπικές σχέσεις των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Μπόϊκο Μπορίσοφ, αναφέρθηκε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, στη διάρκεια της σημερινής προσκυνηματικής επίσκεψης του στο Άγιον Όρος, που είναι και η πρώτη για τον ίδιο στο Περιβόλι της Παναγίας.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην αίθουσα της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, στις Καρυές, ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη φιλοξενία και για το γεγονός ότι έστειλε ως εκπρόσωπο του τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος ήταν μαζί του σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

10600 - Φωτογραφίες από τη σημερινή λαμπρή πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους

Σε κλίμα ιερής κατάνυξης και κατά την αγιορειτική τάξη και παράδοση η Μονή Ξενοφώντος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον οποίο είναι αφιερωμένο το Καθολικό του μοναστηριού, ενώ στο σκευοφυλάκιο της Μονής είναι αποθησαυρισμένη η δεξιά χείρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου που τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των παριστάμενων πιστών.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος. Το βράδυ του Σαββάτου τελέσθηκε ιερά ολονύχτια αγρυπνία, ενώ το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε ο ιερός Αγιασμός και στην [συνέχεια]

10599 - Σαμαρείτιδα: Μια αμαρτωλή που έγινε αγία

Γράφει ο μοναχός Μωυσής, αγιορείτης
Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή του ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου ακούσαμε στις εκκλησίες μας τη συνάντηση του Ιησού με τη Σαμαρείτιδα δίπλα σε ένα πηγάδι. Η συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την ταλαιπωρημένη γυναίκα.
Ο Χριστός συναντάται με όλο τον ξεπεσμένο κόσμο, ακόμη και τον σημερινό. Δεν ξεσυνερίζεται, δεν απορρίπτει και αποδιώχνει κανένα. Θέλει να επικοινωνήσει με όλους, ακόμη και τους πιο παρακατιανούς. Διαβάστε περισσότερα »