Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

10583 - Παρουσίαση βιβλίου: «Ο χαρισματούχος υποτακτικός γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης»Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και ώρα 5:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 15 – Stand 20-24 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου: «Ο χαρισματούχος υποτακτικός γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης» του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού.
Ομιλητές θα είναι ο Γεώργιος Μαντζαρίδης, Ομοτ. καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. και ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου.

Οργάνωση: Ι. Μ. Μ. BATOΠΑΙΔΙΟΥ

10582 - Ο Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης ως φορέας της εμπειρικής Θεολογίας

Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δημήτριος Τσελεγγίδης, καταθέτει την προσωπική εμπειρία του από τη γνωριμία και πνευματική συναναστροφή με τον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη.

10581 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες τον Μάιο

Στο Άγιον Όρος δεν γεννήθηκε κανένας άγιος, ούτε όλοι εκοιμήθησαν εδώ. Φιλοξενήθηκαν όλοι για λίγο ή πολύ. Αγάπησαν τον ιερό τόπο...
...Έζησαν στον Άθωνα από τον 9ο αιώνα και αρκετοί έδρασαν ποικιλόμορφα σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Βέβαια δεν είναι αυτοί οι μόνοι που ευαρέστησαν τον Θεό και δοξάσθηκαν από Αυτόν. Υπάρχει κι ένα πλήθος αγνώστων σ' εμάς αγίων, που απολαμβάνουν τους μισθούς των καμάτων τους στη Βασιλεία των Ουρανών....
Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης