Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

10436 - Άγιος Παΐσιος: «Αν ο Θεός άφηνε την τύχη του Έθνους στους πολιτικούς θα καταστρεφόμασταν»

Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς, για την Romfea.gr
Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πήγης,
Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους

Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς θρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρωνται για την Πατρίδα.
Έλεγε:«Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει και οι άνθρωποί του

10435 - Από το γυμνάσιο των Θηβών στο «πανεπιστήμιο της ερήμου» τον ΆθωναΟ ομ. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Γεώργιος Κρουσταλάκης στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Πεμπτουσία μιλάει για τη ζωή και τις εμπειρίες του Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη.

10434 - Άγνωστες πτυχές από την συμβολή των αγιορειτών μοναχών στους Εθνικούς Αγώνες


 

Ο Βασίλειος Πάππας Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, απευθύνει καταληκτήρια ομιλία στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο «Η Αθωνική Πολιτεία στους Εθνικούς Αγώνες (1850-1912)».

10433 - Λησταῖς Λογισμοῖς. Μοναχὸς Ἰάκωβος Ἁγιορείτης

    Ζωντανή ηχογράφηση από το ΙΑ' ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΥΜΝΩΝ ΑΘΩΝΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Πυλαίας με ύμνους του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η εν λόγω εκδήλωση έλαβε χώρα την Δ' Κυριακή των Νηστειών, 18η Μαρτίου 2018.
Συμμετείχαν: 
Ο μοναχός Ιάκωβος Αγιορείτης, πρωτοψάλτης του πανσέπτου Ναού του Πρωτάτου και γέροντας του Ιερού Κελλίου της Θείας Αναλήψεως Αγίου Όρους.
Ο βυζαντινός χορός «ΗΛΙΑΣ Ο ΘΕΣΒΙΤΗΣ» του Ιερού Ναού Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου Δημητρίου Χριστοδούλου.