Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

10432 - Ο γέρων Μελέτιος Συκιώτης, πρώτος μαθητής του Φώτη Κόντογλου και το τέλος της ναζαρηνής ζωγραφικής στο Άγιον Όρος

10431 - Τα εικονογραφικά εργαστήρια της σκήτης Καυσοκαλυβίων (19ος-20ός αι.)


10430 - Εισήγηση ΥΦΥΠΕΞ Αμανατίδη για ειδικά θέματα Αγίου Όρους

Εισήγηση του Υφ. Εξωτερικών κ. Ι. Αμανατίδη στη Θεματική Συνεδρία «Ειδικά ζητήματα της Αθωνικής Χερσονήσου», στο πλαίσιο του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κεντρική Μακεδονία.

Η Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους γεωγραφικά καθορίζεται εντός της χερσονήσου του Άθω και αποτελεί μέρος της Ελληνικής επικράτειας.

10429 - Οι ομιλίες του Αρχιμ. Βαρθολομαίου Εσφιγμενίτη σε Νάουσα και Λάρισα (βίντεο)

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 το απόγευμα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμ. π. Βαρθολομαίος ομίλησε με θέμα «Η παρουσία του Θεού στη ζωή μας» μετά το τέλος του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ναούσης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 το απόγευμα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς

10428 - Ο βίος και η θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, από τον Μοναχό Θεόκλητο Διονυσιάτη


Διαβάστε το βιβλίο εδώ: 

10426 - Οἰμοι ὁ Ἀδὰμ. Μοναχὸς Ἰάκωβος Ἁγιορείτης

Ζωντανή ηχογράφηση από το ΙΑ' ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΥΜΝΩΝ ΑΘΩΝΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Πυλαίας με ύμνους του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η εν λόγω εκδήλωση έλαβε χώρα την Δ' Κυριακή των Νηστειών, 18η Μαρτίου 2018.
Συμμετείχαν: 
Ο μοναχός Ιάκωβος Αγιορείτης, πρωτοψάλτης του πανσέπτου Ναού του Πρωτάτου και γέροντας του Ιερού Κελλίου της Θείας Αναλήψεως Αγίου Όρους.