Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

10374 - Το Μυστήριο της Εξομολογήσεως. Πνευματική ανάγκη ή συνήθεια; Ο Πνευματικός στη ζωή μας (Αρχιμ. Βαρθολομαίος Εσφιγμενίτης)

     Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος ομίλησε με θέμα «Το Μυστήριον της εξομολογήσεως. Πνευματική ανάγκη ή συνήθεια; Ο πνευματικός εἰς τήν ζωήν μας.» μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, την Γ΄Κυριακή των Νηστειών, 11 Μαρτίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Χανίων, χοροστατούντος του τοπικού ποιμενάρχου, Σεβ. κ.κ. Δαμασκηνού.

10373 - Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης: Με τη μνημόνευση αλλάζουμε τη γνώμη του Θεού!


      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, μιλάει για τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατου-νακιώτη και αναφέρεται στην πνευματική τους σχέση και στις εμπειρίες Θείας Χάριτος, τις οποίες είχε βιώσει ο Γέροντας.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος κάνει ιδιαίτερη

10372 - Πορεία προς το Πάσχα στην Βυζαντινή Θεσσαλονίκη: Σταυροπροσκύνηση στον Άγιο Χαράλαμπο, το Μετόχιο της Σιμωνόπετρας


Μία μικρή ανάσα από το ασφυκτικό σφιχταγκάλιασμα των πολυκατοικιών του κέντρου της Θεσσαλονίκης αποτελεί το παραδοσιακό κτιριακό συγκρότημα του Ιερού Μετοχίου του Αγίου Χαραλάμπους, που ανήκει στην αγιορείτικη Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.