Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

10337 - «Η κάθαρση της καρδίας». Ομιλία του Ιερομονάχου Βενέδικτου Νεοσκητιώτη


Την Κυριακή 4 Μαρτίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας.
Στο τέλος του εσπερινού ομίλησε ο ιερομόναχος π. Βενέδικτος Νεοσκητιώτης με θέμα : «Η κάθαρση της καρδίας».

Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία:

10336 - «Η διαχρονική αλήθεια των εντολών του Κυρίου». Ομιλία του Αρχιμ. Τύχωνα, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Β’ Κυριακή των Νηστειών 4 Μαρτίου 2018. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Σεβασμίας Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Τύχων. Πλήθη ευλαβών πιστών από νωρίς το απόγευμα προσήλθαν στο ναό προκειμένου να λάβουν την ευλογία του σεπτού Γέροντος και να ακούσουν τους γεμάτους αγάπη λόγους του. Με την πραότητα που τον διακρίνει αλλά και με το μειλίχιο ύφος του ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του: «Η διαχρονική αλήθεια των εντολών του Κυρίου».
Ο Γέροντας μίλησε για τις εντολές του Κυρίου και την διαχρονική τους αξία και τόνισε την ιδιαίτερη ανάγκη πιστής τηρήσεως τους από τον σύγχρονο άνθρωπο, που καθημερινά παραπαίει και πέφτει, παραβαίνοντας τον σωτήριο νόμο του Θεού. Επειδή όμως ο Θεός αγάπη εστί και αγαπά το κάθε ένα από τα δημιουργήματά του, με πολλή στοργή και

10335 - Πατήρ Πλακίδας Σιμωνοπετρίτης: ο πράος και ταπεινός Γέροντας της Γαλλίας

     Στο τέταρτο μέρος της αποκλειστικής συνεντεύξεώς του στην Πεμπτουσία ο ιερομόναχος π. Μακάριος Σιμωνοπετρίτης σκιαγραφεί την προσωπικότητα και τα πνευματικά χαρίσματα του Γέροντος Πλακίδα Σιμωνοπετρίτου, θεμελιωτή του ορθοδόξου μοναχισμού στη Γαλλία τον εικοστό αιώνα.

10334 - Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Αχρίδος και Ζίτσης (†1956)


Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 5 Μαρτίου


Διαβάστε τον βίο του Αγίου:

10333 - Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης ο Βούλγαρος (†1784)
Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 5 Μαρτίου