Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

10310 - «Ζωγραφίζοντας σε τόπους Ιερούς». Η Έκθεση ζωγραφικής του Doug Patterson στα Γρεβενά

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η Έκθεση ζωγραφικής του Doug Patterson με τίτλο «Ζωγραφίζοντας σε τόπους Ιερούς» στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018. 
Η έκθεση πραγματοποιείται από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών και θα παραμείνει στην πόλη των Γρεβενών έως τις 20 Μαρτίου. 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, αναφέρθηκε στο Άγιον Όρος ως την κοιτίδα της Ορθοδοξίας και επίσης ενημέρωσε όλους του παρευρισκόμενους ότι η έκθεση αυτή αποτελεί την αρχή

10309 - Προσποιόταν τον μοναχό του Αγίου Όρους για να πραγματοποιεί εράνους

Συνελήφθη χθες (27 Φεβρουαρίου 2018) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας, για απάτη με τη διενέργεια παράνομου εράνου. 
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της αντιποίησης, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος προσποιούμενος τον μοναχό και φορώντας την κατάλληλη ενδυμασία, συγκέντρωνε χρηματικό ποσό, διενεργώντας παράνομο έρανο δήθεν για την ανοικοδόμηση κελιού στο Άγιο Όρος.

10308 - Ο γέρων Πλακίδας θεμελιώνει τον Ορθόδοξο Αγιορείτικο Μοναχισμό στην σύγχρονη Γαλλία


Στο τρίτο μέρος της αποκλειστικής συνεντεύξεώς του στην Πεμπτουσία ο ιερομόναχος π. Μακάριος Σιμωνοπετρίτης περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Γέρων Πλακίδας θεμελιώνει τον ορθόδοξο μοναχισμό στην Γαλλία, τους πειρασμούς που συνάντησε και τις ευλογίες της Θείας Χάριτος τις οποίες έζησε.