Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

10206 - Συλλαλητήριο και κατάληψη Μονής Εσφιγμένου - ένα εθνικό πρόβλημα - ένα πρόβλημα που αφορά όλους

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην πρωτεύουσα της χώρας μας και το πολυπληθές συλλαλητήριο που διοργανώθηκε εκεί και σε σχέση με την προβοκατόρικη παρουσία σε αυτό εξτρεμιστικών στοιχείων, δήθεν αγιορείτικης προέλευσης, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε όλους αυτούς, που μας ρωτούν για το γεγονός, ως εξής:

10205 - Εργόχειρα Κελλιωτών Μοναχών του Αγίου Όρους διατίθενται μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος

Το ηλεκτρονικό κατάστημα «Κελλιώτικα Εργόχειρα Μοναχών», αποτελεί τη συλλογική προσπάθεια Κελλιωτών Μοναχών του Aγίου Όρους. Πρόκειται για το μοναδικό e-shop που λειτουργεί εντός των συνόρων του Αγίου Όρους αποκλειστικά και μόνο από Κελλιώτες Μοναχούς.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: «Σκοπός μας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ η συντήρηση των κελλιών μας και όχι η επίτευξη κέρδους. Τα προϊόντα που διατίθενται εδώ παραμένουν ΑΥΤΟΥΣΙΑ όπως κατασκευάζονται απο τους ίδιους τους μοναχούς χωρίς δηλαδή καμμία μεταποίηση και μετατροπή. Όλα τα προϊόντα είναι εργόχειρα μοναχών, αποκλειστικά κελλιωτών, γι αυτό και στο καθένα προϊόν θα αναγράφεται το κελλί από όπου προέρχεται. Στόχος είναι η αντίσταση στην τάση (που δυστυχώς τείνει να γίνει μόδα), οτιδήποτε κυκλοφορεί να «βαπτίζεται» αγιορείτικο. Αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξης αυτού του καταστήματος.

10204 - Ύμνοι Σαρακοστής και Μεγάλης Εβδομάδας, από τον Μοναχό Ιάκωβο Αγιορείτη

ΥΜΝΟΙ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΙΑΚΩΒΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Ὁ πρωτοψάλτης τοῦ Ναοῦ τοῦ Πρωτάτου στὶς Καρυὲς τοῦ Ἁγίου Ὅρους ἐξέδωσε ἕνα ψηφιακὸ δίσκο μὲ ὕμνους ἀπὸ τὴν Μεγάλη Τεσσαρακοστὴ καὶ τὴν Μεγάλη Ἑβδομάδα.
Πρόκειται γιὰ ἀποσπάσματα ζωντανῶν ἠχογραφήσεων  ἀπὸ συναυλίες πού πραγματοποιήθηκαν στὴν αἴθουσα τῆς Φιλαρμονικῆς στὴν Ἁγία Πετρούπολη τὸ 2012, καὶ στὸ καθεδρικὸ ναὸ τῆς Ρίγας τὸ 2017.
Οἱ ἐνδιαφερόμενοι μποροῦν νὰ ἐπικοινωνοῦν μὲ τὸν ἐκδότη
στὸ τηλέφωνο 6943260246
καί στό e-mail: monahosiakovos@gmail.com

10203 - Εκοιμήθη σήμερα το μεσημέρι ο Ιερομόναχος Κύριλλος Χιλιανδαρινός


Καλό Παράδεισο Γέροντα
 

10202 - Απρόσκλητος και δια της βίας, συνοδεία μπράβων, έλαβε τον λόγο ο επικεφαλής των καταληψιών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου!

Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου
και Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 γράφτηκε Ιστορία μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων!