Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

9955 - Δάκρυα σταλάζει ο Άθως. Άγιο Όρος 2017 / Μέρος 8

Ιερομαρτύρων κέρασμα, η έσχατη λειτουργία.
Συνεσταλμένα βήματα, ανεβλαβή τα οικεία.
Αντίβαρο στην ξαστοχιά, στην Θεία δικαιοσύνη!
Τροφός Ζωής κατέρχεται, πρεσβείες να ταχύνει.

Του Παναγίου μνήματος φύλακας Ηρακλειώτης!
Με μεσιτεία του Αη Μηνά, Πατριάρχης και Δεσπότης!
Γιάντα μη και δε σ αγαπώ Άγιε και Παναγιά μου;
Της πίστης βάρεσε η γροθιά και έγιναν τα όνειρά μου!
  
Νύχτα  μερώνεται  με φως από έκπαγλο φεγγάρι!
Αγρύπνια και υπομονή κούτσουρα για κλινάρι!
Πορεία στο μεσόνυχτο από αναγκεμένους!
Πίστης εξιστορήματα για τους  αναστημένους!

Στην Σκήτη του Προφήτη Ηλία. Απόγευμα της τρίτης μας φετινής μέρας στο Όρος.

9954 - Πλήθος μοναχών από το Αγιώνυμον Όρος, Κληρικών απ’ όλο τον κόσμο και πλήθος λαϊκών απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και του Ορθοδόξου κόσμου συμμετείχαν στον λαμπρό εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην ομώνυμη Σκήτη στο Άγιο Όρος (φωτογραφίες)

    Προσκεκλημένος τς Σκήτεως το γίου ποστόλου νδρέου μετέβη στ γιον ρος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρν κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος π δεκαμελ μάδα Κληρικν κα Λαϊκν κ Πατρν κα προέστη τς λαμπρς πανηγύρεως κα τς λονυκτίου ερς γρυπνίας πρός τιμήν το γίου ποστόλου νδρέου.(13 Δεκεμβρίου- 30 Νοεμβρίου).
      Πλθος μοναχν π τ γιώνυμον ρος, Κληρικν π’ λο τν κόσμο κα πλθος λαϊκν π΄ λα τ μέρη τς λλάδος, λλ κα το ρθοδόξου κόσμου συμμετεχαν στν λαμπρ ορτασμό.
      Ὁ Σεβασμιώτατος γινε δεκτς μ τς δέουσες τιμς π τν Πρωτεπιστάτη π. Γερβάσιο κα τν ερ Κοινότητα καί προσκύνησε στ Πρωτάτο τν θαυματουργ κα φέστιο εκόνα τς Παναγίας «ξιόν στι».

9953 - Η Πανήγυρη της Παναγίας της Γερόντισσας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους και χειροτονία Διακόνου (φωτογραφίες)

Με την παραδοσιακή αγιορείτικη τάξη η Μονή Παντοκράτορος τίμησε την εφέστια εικόνα της την Παναγία την Γερόντισσα. Η εικόνα αυτή είναι η μοναδική εικόνα που παρουσιάζει την Παναγία ολόσωμη και όχι  στην στάση πορτραίτου.
Πλήθος πιστών και πνευματικών τέκνων των γερόντων της Μονής Παντοκράτορος επισκέφθηκαν το μοναστήρι με την ευκαιρία της πανήγυρης. Των λατρευτικών εκδηλώσεων και της Θείας Λειτουρ-γίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ενώ παρέστησαν προσκεκλημένοι του Ηγούμενου Γέροντος Γαβριήλ και της μοναστικής αδελφότητας των Παντοκρατορινών ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέρων Αλέξιος καθώς και πολλοί άλλοι Αγιορείτες πατέρες.
Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Μοναχού Νικοδήμου, ο οποίος ακολούθησε τα πνευματικά βήματα του κατά σάρκα αδελφό του Μοναχού Πορφύριου. Η συνέχεια του άρθρου και οι φωτογραφίες