Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

9950 - Τα Τίμια Δώρα από την Αγιορείτικη Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, στις Σέρρες


Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς:
Τήν Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στίς 5:00 τό ἀπόγευμα, ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης μας θά ὑποδεχθεῖ στά προπύλαια τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ, Παμμ. Ταξιαρχῶν Σερρῶν τά Τίμια Δώρα, (χρυσό, λίβανο καί σμύρνα) πού σύμφωνα μέ τήν διήγηση τοῦ ἱεροῦ Εὐαγγελιστοῦ Ματθαίου προσέφεραν οἱ Μάγοι στόν τεχθέντα Σωτῆρα καί Λυτρωτή Χριστό, ἐρχόμενα ἀπό τήν Ἱερά Μονή Ἁγ. Παύλου τοῦ Ἁγίου Ὄρους.
Τά Τίμια Δῶρα, πού θὰ συ­νο­δεύ­ουν Ἁ­γιο­ρεῖ­τες Πα­τέ­ρες, θά εὑ­ρί­σκον­ται πρός τιμητική προσκύνηση στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχῶν Σερρῶν ἕως καί τῆς 27ης Δεκεμβρίου, ὅπου καθημερινῶς θά τελοῦνται ἱερές ἀκολουθίες, πρός ἁγιασμό καί πνευματική ἐνίσχυση τῶν πιστῶν.

9949 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος στο Άγιον Όρος


9948 - Η παρουσία της Ορθοδοξίας στην καρδιά της Αφρικής (Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος Μικραγιαννανίτης)Στο συμπόσιο προς τιμήν των συνεργατών της Πεμπτουσίας με τίτλο «Πάντα εν Σοφία εποίησεν» ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος περιγράφει σε ομιλία του την Ιστορία και το Παρόν της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Αφρικανικής ημείρου, το Κονγκό.

9947 - Εμπειρίες από πνευματικά τέκνα του Γέροντα Γερασίμου Μικραγιαννανίτου (1903 - 1991) – Μέρος 2ο

Νικηφόρου Μικραγιαννανίτη
Αρχιεπισκόπου Κινσάσας και Εξάρχου Κεντρώας Αφρικής
Η τρυφερότητα της αγάπης του και οι συμβουλές του σου άλλαζαν τη ζωή. Θυμάμαι τελευταία φορά που πήγα στο Κελλί πριν κοιμηθεί, όταν ήλθα από την Αθωνιάδα, με πήρε ιδιαίτερα και άρχισε να με ρωτά για τη ζωή, για τα προβλήματα της Αθωνιάδας και με ιδιαίτερη τρυφερότητα από τις άλλες φορές, άρχισε να με συμβουλεύει σαν να μου έλεγε, ότι δεν θα σε ξαναδώ. Ήταν η τελευταία συνομιλία που είχαμε κάνει. Οι συμβουλές του πάντα μας ενδυνάμωναν.
Θυμάμαι ένας Ιερεύς τον οποίο αγαπούσε ο Γέροντας και εκείνος τον Γέροντα πολύ, μου έλεγε, ότι, ένα ψυχοσάββατο βαριόταν να σηκωθεί για να λειτουργήσει, τριγύριζε στο κρεββάτι του και έλεγε θα λειτουργήσουν άλλοι, γιατί να λειτουργήσω εγώ;