Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

9813 - Με Πίνακες του Παπαλουκά, κυκλοφόρησαν τα ΕΛ.ΤΑ. την 3η σειρά γραμματοσήμων του Αγίου Όρους για το 2017Στις 8 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε η 3η, και τελευταία για το 2017 σειρά του Αγίου Όρους. Αποτελείται από 8 γραμματόσημα διαστάσεων 40 Χ 40 χιλ. τα οποία στα 13 χιλιοστά από την αριστερή πλευρά έχουν κάθετη ενδιάμεση διάτρηση. Τις εργασίες προσαρμογής και επιμέλειας έκανε η Μυρσίνη Βαρδοπούλου. Η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας με πολυχρωμία όφσετ σε φύλλα των 16 τεμαχίων. Όλες οι αξίες τις σειράς εκτυπώθηκαν σε 30.000 γραμματόσημα η κάθε μία.
Τα γραμματόσημα εικονίζουν πίνακες του Σπύρου Παπαλουκά με απόψεις (τις Καρυές και 7 μονές) από το Άγιο Όρος.

Πιο συγκεκριμένα εικονίζονται

9812 - Μείνε για Χριστούγεννα, Παναγία μου

Έχει έρθει η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου μας. Περνάμε όμορφα αυτές τις μέρες. Πηγαίνουμε και προσκυνάμε κάθε βράδυ.
Μάς δίνουν οι Βατοπαιδινοί άσπρες κορδέλες ευλογη-μένες, που τις φορούν οι κορούλες και κάνουνε μωράκια. Άλλα και κάθε άνθρωπος που πάσχει, άμα ζωστεί, θεραπεύεται.
Γλυκές οι βραδιές στη Νέα Ιωνία. Νιώθεις μία ευταξία στην ουρά, μία γρηγοράδα στο προσκύνημα παρόλο το πλήθος του κοσμάκη, μία νοικοκυροσύνη ευλαβικιά.
Κάτι όμορφο συμβαίνει, ώστε θέλεις να βρίσκεσαι εκεί καθημερινά. Κάτι το ταπεινό, κάτι το βασιλικό συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Νέα Ιωνία. Πήγε έξι, πήγε εφτά και βραδιάζει, ήσουν και χθες εκεί, όμως πάλι επιθυμείς να ξαναπάς. Να αγρυπνήσεις με την Παναγία μας.

9811 - Μοναχός Ζωσιμάς Εσφιγμενίτης (1835 - 11 Νοεμβρίου 1902)

9810 - Στην Κύπρο η παρουσίαση του Αφιερωματικού Τιμητικού Τόμου «Μωϋσέως Ωδή» προς τον αείμνηστο Γέροντα Μωϋσή Αγιορείτη.

Π ρ ό γ ρ α μ μ α