Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

9801 - Χιλιάδες κόσμου με δάκρυα στα μάτια προσκυνούν το Ιερό Κειμήλιο της Θεοτόκου

Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες που βλέπει κανείς από τον κόσμο που περιμένει υπομονετικά να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.
Το Ιερό κειμήλιο της Παναγίας από την επίγειο ζωή της, προσελκύει χιλιάδες ανθρώπων σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να μεταφερθεί.
Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στον Μητροπολιτικό ναό της Νέας Ιωνίας πλήθος κόσμου, νεαρά ζευγάρια, μαθητές, φοιτητές, ασθενείς, ηλικιωμένοι αλλά κυρίως γυναίκες προσέρχονται για να ασπαστούν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας, την οποία η ίδια έπλεξε με τρίχες καμήλας, σύμφωνα με τις παραδόσεις.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιστοί στη θέα του Ιερού κειμηλίου ξεσπούν σε λυγμούς, ανοίγουν τα χέρια τους παρακλητικά και προσεύχονται πριν ακόμη φτάσουν κοντά στο Ιερό κειμήλιο. Συνέχεια

9800 - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον τρίτο σε μέγεθος (7,5 ρίχτερ) ιστορικά καταγεγραμμένο σεισμό στην ελληνική επικράτεια, που είχε επίκεντρο το Άγιο Όρος. 8 Νοεμβρίου 1905, ώρα 22:30:30.

Διαβάστε εδώ:

9799 - Ιερομόναχος Γεράσιμος Ξενοφωντινός (1910 - 8 Νοεμβρίου 1996)


[…] Από το 1976 έως της κοιμήσεώς του παρέμεινε σ’ ένα παραλιακό Ξενοφωντινό Κελλί στην περιοχή Μπούραντα, όπου έκτισε ναό του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, τον οποίο ιδιαίτερα ευλαβείτο, γιατί πολλές φορές τον είχε βοηθήσει στη ζωή του. Εκεί συνέχισε τις μελέτες και τις προσευχές του, λειτουργώντας καθημερινά, σκαλίζοντας τον κήπο της αυλής του και της καρδιάς του. Τη σύνταξή του διέθετε σε ελεημοσύνες και αγαθοεργίες. Από τους πολλούς του κόπους και μόχθους της ζωής του ασθένησε. Την τελευταία διετία του διήλθε στη μονή Ξενοφώντος νοσηλευόμενος και γηροκομούμενος με αγάπη από τους πατέρες της μονής. […] Περισσότερα