Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

9798 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος. Πανηγυρίζουν δύο Σκήτες

Το Άγιο Όρος γιορτάζει αύριο (8 Νοεμβρίου/ 26 Οκτωβρίου) τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο. Πανηγυρίζουν η Ιερά Βατοπαιδινη Σκήτη του Αγίου Δημητρίου, η Ιερά Αγιοπαυλίτικη Σκήτη του Αγίου Δημητρίου (Λακκοσκήτη) και Κελλιά, η Εκκλησία των οποίων είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο. Ο εορτασμός του Αγίου αρχίζει απόψε με Αγρυπνία.

 Κυριακό Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Δημητρίου

9797 - Αγρυπνία και Πολυαρχιερατική Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου ήδη βρίσκεται για Πέμπτη συνεχόμενη μέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας, όπου παρατίθεται για προσκύνηση από το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Το βράδυ της Τρίτης 7 Νοεμβρίου στις 20.30 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Ανθίμου Παπαλεξοπούλου, Ιεροκήρυκος Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Θα ψάλλει ο κ. Ζαχαρίας Καρούνης, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 07.00 θα γίνει Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του. Μαζί με τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς και Ιερείς θα λειτουργήσουν και ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης.