Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

9796 - Η στάση των αγίων απέναντι στα δεινά της εποχής τους (Γέροντας Χριστόδουλος, Καθηγούμενος Ι. Μονής Κουτλουμουσίου), 4ο (τελευταίο)

Προηγούμενα: 1ο2ο3ο

Όταν ο αγώνας για τη βελτίωση του εαυτού μας και του κόσμου γίνεται ανεξάρτητα από τον Χριστό και την αγάπη που δίδαξε Εκείνος, τότε είναι υποκείμενος στα ανθρώπινα πάθη, γι’ αυτό και καταδικάζεται σε μια συνεχή διάψευση. Η άσκηση, οι αρετές, οι θεσμοί, δεν έχουν τόση άξια από μόνα τους -είναι αβέβαια, παροδικά, εκτεθειμένα στον ανθρώπινο εγωισμό. Έχουν αξία μόνον εφόσον αποτελούν έκφραση μιμήσεως του Χριστού, έκφραση αφιερώσεως στον Χριστό. Μόνο τότε μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο να μετέχει πραγματικά στη δωρεά του Χριστού, που είναι η νίκη κατά του θανάτου και η αιώνια ζωή. Η χριστιανική ζωή δεν είναι ένα ηθικό ή κοινωνικό σύστημα. Είναι μετοχή στη γέννηση, στη ζωή, στο πάθος και στην ανάσταση του Χριστού. Μόνο όταν νιώσουμε βαθιά ότι η ζωή μας βρίσκεται στον Χριστό, όταν η γέννηση και η ανάστασή Του γίνουν γεγονότα της προσωπικής μας υπάρξεως, τότε θα καταφέρουμε να καταστείλουμε τα πάθη και τις κακίες μας.

9795 - Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας γιόρτασε τα 73α γενέθλιά του στο Παλαιομονάστηρο του Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

Χθες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, ελειτούργησε στο Ιερό Κελλί Παλαιομονάστηρο, το οποίο είναι εξάρτημα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος.
Ο κ. Ονούφριος εόρτασε με αυτό τον τρόπο την επέτειο των 73ων του γενεθλίων.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://afonit.info

9794 - Ιερά Αγρυπνία απόψε για την Τιμία Ζώνη

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
ΑΠΟ 3-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017.
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 8:30 ΜΜ

9793 - «Μπροστά στην Αγία Ζώνη καθένας έλκεται να αναπέμψει προς την Παναγία τα αιτήματά του»

Ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου σε ομιλία του κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία, μιλάει μεταξύ άλλων για την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου και για τη μεγαλοσύνη της Παναγίας και για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

9792 - Αγιορείτες Γέροντες κοιμηθέντες την 6η Νοεμβρίου