Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

9558 - Νικάνωρ ιερομόναχος Καυσοκαλυβίτης

Ήταν χαρακτηριστικός τύπος και εικών Αγιορείτου ασκητού.
Μακρυγένης, υψηλός, άδολος στην ομιλία, 
στη συμπεριφορά, παιδική καρδιά, εργατικός 
(ησχολείτο με την κατασκευή μάλλινων φανελλών)

Άκρως φιλάδελφος και ελεήμων,
το σπίτι του ήταν ανοιχτό σε όλους, με αγάπη
και καλωσύνη προσέφερε φιλοξενία αβραμιαία
στον κάθε αδελφό. Αν δεν είχε άνθρωπο να περιποιηθή,
θα έψαχνε να βρη, ως άλλος Αβραάμ, που καθόταν
στον δρόμο μήπως περάσει κανείς,
να τον προσκαλέσει στον οίκο του. 9557 - Μνημόσυνο Ιεροδιακόνου Θεοδοσίου, Γέροντος του Ιβηριτικού Κελλίου Αγίας Άννης (φωτογραφίες)


Γράφτηκε από την Romfea.gr
Εις το Ιβηρίτικον Ιερόν Κελλίον της αγίας Άννης, πλησίον των Καρυών, ετελέσθη αρχιερατική θεία Λειτουργία και μνημόσυνον, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαρία τη λήξη γενομένου Γέροντος του Κελ-λίου, Ιεροδιακόνου Θεοδοσίου, του οποίου ήδη εγένετο και η ανακομιδή των λειψάνων, μετά παρέλευσιν πενταετίας όλης από της κοιμήσεώς του, κατά τήν 12ην/25ην Αὐγούστου 2012.

9556 - Η Κοίμηση της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

Στο Άγιον Όρος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και προσκλήσεως του Πρωτεπιστάτου του Αγίου Όρους Γέροντος Γερβασίου Ιβηρίτου προκειμένου να προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.
Ο Σεβασμιώτατος αφίχθη στις Καρυές το απόγευμα της Κυριακής 27ης Αυγούστου γενόμενος δεκτός υπό του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Γερβασίου Ιβηρίτου και των μελών της Ιεράς Επιστασίας.

9555 - Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ιβήρων (φωτογραφίες)

Με τη πρέπουσα λαμπρότητα και σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη και παράδοση, εορτάσθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους.
Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Νέα Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίου και Παλμύρας κ.κ. Ιωάννου Παλμύρας κ.κ. Ιωάννου (Πατριαρχείο Αντιοχείας).