Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

9456 - Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος Μικραγιαννανίτης: Η Ορθοδοξία κηρύττει την ελευθερία και δεν εξαναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει.

Γράφτηκε από την Romfea.gr.
Πραγματοποιήθηκε Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στην Θεολογική Σχολή της Κινσάσας του Κογκό «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», εκπαιδευτική ημερίδα της περιφερείας Κινσάσας, προεδρεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου και συμμετεχόντων των εφημερίων και των διευθυντών των σχολείων των ενοριών της ως άνω περιφερείας. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους συνέδρους και εκδήλωσε την χαρά του για την παρουσία τους στην Θεολογική Σχολή, ενώ αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ημερίδος προκειμένου να συντονισθεί καλύτερα το εκπαιδευτικό έργο της Μητροπόλεως.

9455 - «Όρθρος Βαθύς, το πώς η φθορά τῇ ζωῇ νικάται». Το νέο βιβλίο του παπα Αναστάση, Γέροντος του Ι. Κελλιού Τιμίου Προδρόμου (Φουρνά)

Στην πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας, τις Καρυές, βρίσκεται το ιστορικό Κελλί του Τιμίου Προδρόμου, κτίτωρ του οποίου είναι ο μέγας διδάσκαλος της αγιογραφικής τέχνης ιερομόναχος Διονύσιος ο εκ Φουρνά των Αγράφων (περ. 1670-1745), συγγραφέας του περισπούδαστου έργου «Ερμηνεία της ζωγραφικής τέχνης» (περ. 1728-1733).
Το Ιερό Κελλί, συνεχίζοντας την παράδοση περί την τέχνην, διακονεί με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως εκθέσεις και εκδόσεις υπό τον διακριτικό τίτλο «Ερμηνεία».
Τελευταία έκδοση αποτελεί το βιβλίο του Γέροντος του Κελλιού Ιερομονάχου Αναστασίου, με τίτλο «Όρθρος Βαθύς, το πώς η φθορά τ ζωῇ νικάται»

9454 - Βίντεο από τη χθεσινή πανήγυρη στην Ι. Σκήτη Αγίου Ανδρέα, στις Καρυές του Αγίου Όρους

9453 - Στην Ιερά Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, με τον φακό του Орлов Владимир


9452 - Από τους θησαυρούς του Αγίου Όρους: Ομήρου, Άπαντα

Ομήρου, Άπαντα
έτος 1488
Βιβλιοθήκη Μονής Ιβήρων
Φλωρεντία

[Ομήρου Τα Σωζώμενα] [στο τέλος του δευτέρου τόμου]: Η του Ομήρου ποίησις άπασα εντυπωθείσα πέρας είληφθεν ήδη συν θεώ εν φλωρεντία, αναλώμασι μεν, των ευγενών και αγαθών ανδρών, και περί λόγους ελληνικούς σπουδαίων βερνάρδου και νηρίου τανάϊδος του νεριλίου φλωρεντίνοιν. πόνω δε και δεξιότητι δημητρίου μεδιολανέως κρητός, των λογίων ανδρών χάριν και λόγων ελληνικών εφιεμένων, έτει τω από της χριστού γεννήσεως χιλιοστώ τετρακοσιοστώ ογδοηκοστώ ογδόω μηνός δεκεμβρίου ενάτη.