Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

9256 - Εσφιγμενίτες πατέρες τέλεσαν Θεία λειτουργία στο μετόχιο της Υπαπαντής, Χαλανδρίου Αθηνών

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και εσφιγμενίτες πατέρες τέλεσαν την κυριακάτικη θεία λειτουργία στο εσφιγμενίτικο μετόχιο της Υπαπαντής, Χαλανδρίου Αθηνών. Παρέστη πλήθος πιστών.
Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες του γέροντος Βαρθολομαίου, στον ναό και στο αρχονταρίκι, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε:

9255 - Πώς είδα το Άγιον Όρος (εκδρομικό σημειωματάριο του Τιμόθεου Στεφανάκη, 1952)


Στεφανάκης Τιμόθεος, 
Πώς είδα το Άγιον Όρος. 
Καβάλα 1952

Πηγή Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

9254 - «Η προσφορά του Γέροντος Γεωργίου Καψάνη στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία». (ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016)


Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...», o Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης συζήτησε το θέμα «Η προσφορά του Γέροντος Γεωργίου Καψάνη στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία», με τον Ιερομόναχο Λουκά Γρηγοριάτη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016.

9253 - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον τρίτο σε μέγεθος (7,5 ρίχτερ) ιστορικά καταγεγραμμένο σεισμό στην ελληνική επικράτεια, που είχε επίκεντρο το Άγιο Όρος. 8 Νοεμβρίου 1905, ώρα 22:30:30.
Διαβάστε εδώ:

9252 - Ιερομόναχος Γεράσιμος Ξενοφωντινός (1910 - 8 Νοεμβρίου 1996)[…] Από το 1976 έως της κοιμήσεώς του παρέμεινε σ’ ένα παραλιακό Ξενοφωντινό Κελλί στην περιοχή Μπούραντα, όπου έκτισε ναό του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, τον οποίο ιδιαίτερα ευλαβείτο, γιατί πολλές φορές τον είχε βοηθήσει στη ζωή του. Εκεί συνέχισε τις μελέτες και τις προσευχές του, λειτουργώντας καθημερινά, σκαλίζοντας τον κήπο της αυλής του και της καρδιάς του. Τη σύνταξή του διέθετε σε ελεημοσύνες και αγαθοεργίες. Από τους πολλούς του κόπους και μόχθους της ζωής του ασθένησε. Την τελευταία διετία του διήλθε στη μονή Ξενοφώντος νοσηλευόμενος και γηροκομούμενος με αγάπη από τους πατέρες της μονής. […] Περισσότερα