Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

9236 - Η Τιμία Ζώνη της Παναγίας στην Πάτρα: Ευλάβεια και συγκίνηση χιλιάδων πιστών στο προσκύνημα του ιερού κειμηλίου στην Πάτρα (φωτογραφίες και βίντεο)

Το μοναδικό ιερό κειμήλιο της Παναγίας, η Τιμία Ζώνη, έφτασε από το Άγιο Όρος στην πόλη της Πάτρας και χιλιάδες πιστοί με δάκρυα στα μάτια, έσπευσαν να το προσκυνήσουν και να ζητήσουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, τη βοήθεια της Παναγίας. 
Η πρώτη υποδοχή του ιερού κειμηλίου έγινε έξω από το αεροδρόμιο της Αράξου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και αμέσως μετά πιστοί από όλη την χώρα και σύσσωμη η Μητρόπολη με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσόστομο υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη στο Ναό του Αγίου  Ανδρέα. 
Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Πατρών με μεγάλη συγκίνηση ανέφερε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Πάτρα να υποδέχεται το ιερό κειμήλιο της Παναγίας ειδικά σε τόσο κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας και η Ορθοδοξία.

9235 - «Δέκα μέρες στο Άγιον Όρος». Μια ταινία του Nenad Badovinac με ελληνικούς υπότιτλους


9234 - Μοναχός Δημήτριος Γρηγοριάτης (1931 - 4 Νοεμβρίου 1976)
[…] Όταν ένας μοναχός τον ρώτησε τι να κάνει για να σω­θεί, του απάντησε «υπακοή». Όταν του είπε «και τι άλλο» του είπε· «προσευχή». Όταν θέλησε να τον ρωτήσει για τη κενοδοξία που είχε, του είπε με τη χαρακτηριστική του απλότητα: «δεν ξέρω τι είναι αυτό, ρώτα τον Γέροντα». Ήταν τέλειος υποτακτικός, ακριβής, τακτικός, υπομονετικός, πρόθυμος, φιλότιμος. Το «ευλόγησον» και το «να είναι ευλογημένο» τα έλεγε συχνά και τα εννοούσε. Αν και άρρωστος βαριά, προσευχόταν για όλο τον κόσμο. Το κομποσχοίνι δεν το άφηνε από το χέρι του. […] Περισσότερα 

9233 - Αγιορείτες Μοναχοί αναφέρονται στον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη (Μνήμη 4 Νοεμβρίου)

Ο νεοφανής αστέρας του Αγιοτόκου Πόντου
Ομιλητής: ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανοσκητιώτης (υποτακτικός του μακαριστού Γέροντος Μωυσή)
Σχετικά: