Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

9185 - Ένας Αγιορείτης Γέροντας απαντά στους νέουςΟ π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης απαντά σε ερωτήσεις και απορίες νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, τονίζοντας την ορθή πίστη και διδασκαλία της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους Χριστιανούς στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.
Ακούστε τον π. Αθανάσιο εδώ .

9184 - Ο Βόλος υποδέχεται την Παναγία Βηματάρισσα από το Άγιον Όρος

Μεγίστη τιμή και ευλογία για την πόλη του Βόλου και την Τοπική μας Εκκλησία συνιστά η έλευση του αντιγράφου της  Θαυματουργού Εικόνος  της Παναγίας  Βηματαρίσσης από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία θα ενθρονισθεί και θα παραμείνει εσαεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Την  Ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Ηγούμενος της  Ιεράς  Μεγίστης  Μονής  Βατοπαιδίου Αρχιμ.  Εφραίμ και η επίσημη υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, τον Ιερό Κλήρο και τον λαό μας,  την Παρασκευή 28/10, στις 5μ.μ., στο χώρο του μνημείου της Αργούς (είσοδος Λιμεναρχείου-επιβατικού λιμένος), στην παραλία  του Βόλου. Αφού αναπεμφθεί σύντομη δέηση, η ιερά πομπή θα κατευθυνθεί  λιτανευτικώς  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα ψαλλεί Δοξολογία, θα γίνουν οι προβλεπόμενες προσφωνήσεις και θα ακολουθήσει ιερά παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα.

9183 - Αγαθές αναμνήσεις από το μακάριο Γέροντα Ιερώνυμο ΣιμωνοπετρίτηΟ Νομικός Πάνος Αναγνωστόπουλος, καταθέτει στο φακό της Πεμπτουσίας τις εμπειρίες του και άλλες αγαθές αναμνήσεις για τον μακάριο Γέροντα Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη, Πνευματικό πατέρα στο Σιμωνοπετρίτικο μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα. Στο λόγο του ο Εντιμολογιότατος, αναφέρεται γενικότερα στις μορφές που επηρέασαν και οικοδόμησαν πνευματικά το Βύρωνα.

9182 - Το ξεχωριστό δώρο του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου στη Μονή Ακριτοχωρίου (φωτογραφίες)

Προσέφερε εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας την παραμονή των ονομαστηρίων της Καθηγου-μένης Γερόντισσας Ιακώβης
των Νίκου Παπαχρήστου και Κώστα Τζιβανίδη, 
φωτογραφίες του Κώστα Τζιβανίδη
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με όλες τις πρέπουσες εκκλησιαστικές τιμές το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου υποδέχθηκε αντίγραφο της πανίερης εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας, γνωστής και ως «Βατοπαιδινής», η οποία το 1730, σύμφωνα με την παράδοση, θαυματουργικώς μεταφέρθηκε από την Ι.Μ.Βατοπαιδίου στην Ι.Μ.Ξενοφώντος όπου και φυλάσσεται μέχρι και σήμερα. Συνέχεια της ανάγνωσης στην πηγή του άρθρου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

9181 - Ομιλίες Αγιορειτών Γερόντων στις εκδηλώσεις «Δημήτρια 2016», στο Μπραχάμι Αττικής (μέρος 2ο)

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι Αττικής) με την ευκαιρία της εορτής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, διοργανώνει από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016».
Προσεκλήθησαν για να μιλήσουν και Αγιορείτες Πατέρες. Ακολουθεί το β΄ μέρος των ομιλιών: