Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

8958 - Άνθρωπος του Θεού και πιστός θεράπων!

Παύλου Ιερομονάχου εκ των Θωμάδων
Γράφτηκε για την Romfea.gr

«Άνθρωπος του Θεού και πιστός θεράπων!»
Τα ως άνω εγκωμιαστικά – υμνολογικά λόγια εγράφησαν προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων, τα οποία και δανείζομαι να προσαρτήσω εις μνημόσυνον του επ ελπίδι ζωής αιωνίου, προ ημερών κεκοιμημένου γέροντος ημών Θωμά Ιερομονάχου.
Αισθάνθηκα για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα ζωή μου συν Θεώ, να αρθρογραφήσω για έναν όντως του Θεού άνθρωπον και πιστόν Αυτού θεράποντα εν ταις μοναχικαίς αρεταίς ενώ δόλος ουκ έστι.
Όταν προ 47 χρόνων με ηξίωσεν ο Θεός να κατευθύνω τα βήματα και τη ζωή μου στο Αγιώνυμον Όρος, απεσταλμένος προς την τότε συνοδεία του μακαριστού γέροντος μας Θωμά μοναχού, δεκαπενταετής ων τη ηλικία, τον πρώτο που αντίκρυσα στον περίβολο της τότε ταπείνης καλύβης του Αποστόλου Θωμά, ήτο ο τότε διάκονος Θωμάς 28 ετών, τον οποίον είδα ως πρόσωπον έχων Αγγέλου φωτεινού, ως τον Αρχιδιάκονο Στέφανον εις τας Πράξεις των Αποστόλων.

8957 - Λαμπρή αγιορειτική Πανήγυρη της Παναγίας της Τρύγης στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι στο Προπούλι της Λήμνου

Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι στο Προπούλι της Λήμνου φυλάσσεται με ευλάβεια και περισσή φροντίδα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τρύγης
Μαζί με την εικόνα της Παναγίας φυλάσσεται και η εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Οι Πατέρες μας διδάσκουν ότι είναι αδύνατον να θεωρήσουμε τον ενανθρωπήσαντα Λόγο, τον Χριστό, χωρισμένο από την Μητέρα Του, Μαρία τη Θεοτόκο.
Στον ίδιο χώρο φυλάσσονται και οι εικόνες των Αποστόλων, το λεγόμενο δωδεκάορτο. Όπως μας διδάσει η υμνολογία και η παράδοση της Εκκλησίας, πριν από είκοσι περίπου αιώνες τέτοιες μέρες οι Απόστολοι "εκ περάτων επί νεφελών συνέδραμον" για να κηδεύσουν την Παναγία.
Πιστοί στην αποστολική παράδοση οι πατέρες της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας μεταβαίνουν κάθε χρόνο στο μετόχι της Παναγίας της Τρύγης για να τιμήσουν την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

8956 - Ιερομονάχου Ισαάκ: Βίος και Λόγοι Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 47ο)

Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου μέρος 47ο.
Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο του Ιερομονάχου Ισαάκ, εκδ. Iερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής. 
Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Διαβάζει η Νάταλι Αμάν. Περισσότερα
Προηγούμενα:  
  1ο,  2ο,   3ο,   4ο,   5ο,  6ο,   7ο,   8ο,  9ο,  10ο
11ο12ο13ο14ο15ο16ο17ο, 18ο19ο20ό
31ο32ο33ο34ο35ο36ο37ο38ο39ο40ό,

8955 - Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ: Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 48ο)

Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου μέρος 48ο. 

Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ, εκδ. Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.
Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Διαβάζει η κυρία Όλγα Κοκκίνου.  Περισσότερα

Προηγούμενα: