Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

8785 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες τον ΑύγουστοΣτο Άγιον Όρος δεν γεννήθηκε κανένας άγιος, ούτε όλοι εκοιμήθησαν εδώ. Φιλοξενήθηκαν όλοι για λίγο ή πολύ. Αγάπησαν τον ιερό τόπο...
... Έζησαν στον Άθωνα από τον 9ο αιώνα και αρκετοί έδρασαν ποικιλόμορφα σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Βέβαια δεν είναι αυτοί οι μόνοι που ευαρέστησαν τον Θεό και δοξάσθηκαν από Αυτόν. Υπάρχει κι ένα πλήθος αγνώστων σ' εμάς αγίων, που απολαμβάνουν τους μισθούς των καμάτων τους στη Βασιλεία των Ουρανών... (Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης) 

Ακολουθούν οι Αγιορείτες Άγιοι των οποίων η Μνήμη τιμάται τον Αύγουστο.

8784 - Χειροτονίες στο Άγιον Όρος από τον Σεβαστείας Δημήτριο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, προσκληθείς τιμητικώς εις την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους, τέλεσε το Σάββατο, 30 Ιουλίου και την Κυριακή 31 ιδίου, τις εις Διάκονον και Πρεσβύτερον χειροτονίες αντιστοίχως, του εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής Δρος π. Ησυχίου, κατά κόσμον Θωμά Αθανασίου.
Ο π. Ησύχιος εσπούδασε επί 14ετία την Ιατρική επιστήμη στην Γερμανία, ειδικευθείς επί σειρά ετών εις την καρδιολογία. Η συνέχεια εδώ

8783 - Επαγγελματίες φωτογράφοι φωτογραφίζουν το Άγιο Όρος (1) Κωνσταντινίδης Μιχάλης


8782 - Γιατί το Τρισάγιον του Κυριάκου Ιωαννίδου ονομάστηκε του «Καλογήρου»

O μακαριστός Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου Γέρων Εφραίμ μαζί με τον πατέρα Χριστόδουλο ψάλλουν το περίφημο Τρισάγιο του «Καλογήρου». Η ηχογράφηση έχει γίνει στη λιτή της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Το εν λόγω Τρισάγιον αποτελεί σύνθεση του Κυριάκου Ιωαννίδου του λεγομένου, λόγω της βιοτής του, Καλόγηρου. Όντας λαϊκός ο Κυριάκος Ιωαννίδης έλαβε το προσωνύμιο Καλόγηρος λόγω του ασκητικού του βίου, καθώς κυκλοφορούσε στους δρόμους της Πόλης με ένα τριμμένο ράσο και καλογερικό σκουφάκι όντας πάμπτωχος.
ήχος πλ.α΄

8781 - Ο Οσιομάρτυρας Διονύσιος

Αγιορείτης Άγιος