Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

8631 - Πανήγυρις του Ιερού Κελλιού των Βολιωτών «Άγιοι Πάντες» της Ι. Σκήτης της Αγίας Άννης (φωτογραφίες)

Με αγιορειτική λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρις του Ιερού Κελιού των Βολιωτών «Άγιοι Πάντες» της Σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους.
Της ιεράς πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος, την ευγενική πρόσκληση του γέροντος του Ιερού Κελιού των Βολιωτών ιερομονάχου π. Χρυσοστόμου.

8630 - Το Σάββατο στο Αρκαλοχώρι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτη στις 3 και 4 Ιουλίου 2016, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου υποδέχεται στο Αρκαλοχώρι την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Η Ιερά Εικόνα θα αφιχθεί στο Αρκαλοχώρι το Σάββατο 2 Ιουλίου και ώρα 08:00 το βράδυ, όπου έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή από τις αρχές, τον κλήρο και τον λαό της πόλεως. Η Εικόνα θα παραμείνει στο Αρκαλοχώρι έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, προς αγιασμό των πιστών, οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.

8629 - Μη συμμαχείς με τον εχθρό


Μην αφήνεις τον νου σου αργόν, για να μη διδαχθείς τα κακά. 
Μην κυττάζεις τις ελλείψεις των άλλων, διότι, χωρίς να το καταλάβεις, θα γίνεσαι συνεργός του πονηρού και απρόκοπος στο αγαθό. 
Μη συμμαχείς εν αγνοία σου με τον εχθρό της ψυχής σου. 
Όσον εσύ με αγάπη σκεπάζεις τον αδελφόν, τόσο η χάρις σε προστατεύει και σε φυλάττει από τις συκοφαντίες των ανθρώπων.
Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής

8628 - Σαν σήμερα θεμελιώθηκε το 1867 και εγκαινιάσθηκε το 1900 ο Ιερός Ναός (Κυριακό) της Ι. Σκήτης Αγίου Ανδρέα

Διαβάστε εδώ:

8627 - Ιερομόναχος Αρτέμιος Ιβηρίτης (1889 - 29 Ιουνίου 1957)

     […]Αγαπούσε πολύ και χαιρόταν να μονοιάζει τους ανθρώπους. Ειρηνικός ο ίδιος ήθελε να ειρηνεύει τους πάντες. Ήταν όμως και πιστός τηρητής των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας μας. Όταν σε μία μονή ο ηγούμενος δεν τήρησε αυτά που του είπε για ένα μοναχό του, που τον εξομολογούσε ο ίδιος, προτίμησε να μην ξαναπάει στη μονή αυτή ποτέ άλλοτε.
Δεν δεχόταν δώρα από τις μονές που εξυπηρετούσε. Ήταν τρομερά εχέμυθος, πάντοτε συμβουλευτικός, γλυκομίλητος, προσηνής, απλός και καταδεκτικός. Έγραφε ωραία, παρότι δεν ήξερε πολλά γράμματα. Τον καλούσε και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για κάποια σοβαρά θέματα, για να καταθέσει τη γνώμη του. Όταν κάποτε τον ζήτησαν σ’ ένα γυναικείο μοναστήρι μόνιμο Πνευματικό, αρνήθηκε επίμονα. Όλοι οι μοναχοί τον εκτιμούσαν, ακόμη κι αν υπήρχαν και κάποιοι αμελείς.
Είχε κι ένα ωραίο και λεπτό χιούμορ, που τον έκανε ακόμη πιό ευχάριστο[…] Περισσότερα