Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

8480 - Μουσείο εκθεμάτων του 19ου και 20ού αιώνα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος. Πρώτος επισκέπτης ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος (φωτογραφίες)

Σ’ ένα τριώροφο κτίριο 2000 τετραγωνικών μέτρων στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στεγάζεται το Μουσείο με τα εντυπωσιακά εκθέματα του 19ου και 20ού αιώνα. Το Μουσείο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του και ο πρώτοςε που ξεναγήθηκε σ’ αυτό ήταν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

8479 - Απευθείας μετάδοση στις 19:00 της εκδήλωσης «Γέροντες και γυναικείος μοναχισμός»


       Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την εκδήλωση «Γέροντες και γυναικείος μοναχισμός», που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 7:00 μ.μ.

8478 - Μοναχός Ιωσήφ Κουτλουμουσιανοσκητιώτης (1886 - 30 Μαΐου 1992)

Ο επί επταετία γείτονας μου Γερο-Ιωσήφ ο Κύπριος έχει μία ωραία ιστορία, γεμάτη περιπέτειες, απλότητα και ταπεινότητα. Κατά κόσμον ονομαζόταν Ιωάννης Χατζηπαναγιώτου. Τους ευλαβείς, καλοσυνάτους, απλούς και φτωχούς γονείς του τους έλεγαν Νικόλαο και Παναγιώτα. Γεννήθηκε στο χωριό Ριζοκάρπασο, της σήμερα κατεχόμενης από τους Τούρκους Καρπασίας, το 1886. 
Το 1902 ήλθε στο Άγιον Όρος. 
Στην Κύπρο δεν ξαναπήγε ποτέ. Την αγαπούσε όμως, προσευχόταν γι’ αυτή, και τη θυμόταν. Έλεγε: «Ποτέ δεν έχω βγάλει την Κύπρο από την καρδιά μου, γιατί γέννησε αγίους». Θυμόταν τις πολλές εκκλησιές του χωριού του με τα ωραία ήθη κι έθιμα.

8477 - Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ: Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 35ο)

Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου μέρος 35ο. 

Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ, εκδ. Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.
Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Διαβάζει η κυρία Όλγα Κοκκίνου.  Περισσότερα

Προηγούμενα: