Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

8370 - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους8369 - Στις Καρυές του Αγίου Όρους με τον φακό του Ηλία Βουτσινά

Στο Άγιο Όρος βρέθηκε για προσκύνημα τις ημέρες του Πάσχα ο Ηλίας Δ. Βουτσινάς. Στη σελίδα του (Ηλίας Διονυσίου Βουτσινάς) δημοσιεύει όμορφες φωτογραφίες από τους τόπους που επισκέφθηκε. Ένας απ΄αυτούς ήταν και η πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, οι Καρυές. 

8368 - Με κατάνυξη εορτάστηκε η Παναγία Πορταΐτισσα στη Μελβούρνη.


       Με κλίμα Αναστάσιμης χαράς και κατανύξεως, εορτάσθηκε την Τρίτη ημέρα της Διακαινησίμου, η Παναγία Πορταϊτισσα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεότοκου, Μελβούρνης, στον οποίο θυσαυρίζεται αντίγραφο του Ιερού Εικονίσματος.
Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ. 
Ο Εσπερινός είχε και εφέτος πανορθόδοξο χαρακτήρα με αντιπροσώπους από την Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας. 
Ο Εσπερινός ετελέσθει σε τέσσερις γλώσσες, Ελληνική, Αραβική, Ρωσσική και Ρουμανική. 
Οι χωροδίες Ρωμανός ο Μελωδός της Αντιοχειανής Εκκλησίας και Δαυίδ ο Ψαλμωδός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας λάμπρυναν την ακολουθία.

8367 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος για τον Άγιο Γεώργιο. Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Ζωγράφου, Ξενοφώντος και Αγίου ΠαύλουΠλήθος προσκυνητών, κυρίως από Ελλάδα και Βουλγαρία, έχει συρρεύσει τις δυο τελευταίες ημέρες στο Άγιο Όρος λόγω της εορτής του Αγίου Γεωργίου αύριο 6 Μαΐου/23 Απριλίου.
Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Ζωγράφου (Βουλγαρική) και Ξενοφώντος, οι οποίες είναι αφιερωμένες στον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Γεώργιο.
Στα δυο μοναστήρια τελείται απόψε Αγρυπνία, καθώς και σ' αυτό του Αγίου Παύλου, το Καθολικό του οποίου παλαιότερα (15ος αι.) ετιμάτο στη Μνήμη του Αγίου Γεωργίου.
Αύριο γιορτάζουν και πολλά Κελλιά και Καλύβες, όπως το του Αγ. Γεωργίου του Φανερωμένου, των Iωασαφαίων, των Κάρτσωναιων κ.ά.
Σχετικά:

8366 - Ιστορικόν Προσκυνητάριον Ιεράς Μονής Μεγίστης ΛαύραςΚαλλίστρατος προηγ. Λαυριώτης, 
Ιστορικόν Προσκυνητάριον
Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. 
Αθήνα 1976

Πηγή Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

8365 - Ιερομονάχου Ισαάκ: Βίος και Λόγοι Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 31ο)

Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου μέρος 31ο.
Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο του Ιερομονάχου Ισαάκ, εκδ. Iερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής. 
Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Διαβάζει η Νάταλι Αμάν. Περισσότερα

Προηγούμενα:
  1ο,  2ο,   3ο,   4ο,   5ο,  6ο,   7ο,   8ο,  9ο,  10ο
11ο12ο13ο14ο15ο16ο17ο, 18ο19ο20ό