Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

8360 - Φωτογραφίες από τον σημερινό εορτασμό της κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεσης της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στην Ιεράν Μονήν των Ιβήρων Αγίου ΌρουςΜέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και συμφώνως προς την Αγιορείτικη παράδοση, εορτάσθη την Τρίτη ημέρα της Διακαινησίμου, η κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στην Ιεράν Μονήν των Ιβήρων - Αγίου Όρους.

8359 - Δευτέρα του Πάσχα 2016. Φωτογραφίες από την λιτανεία της εικόνας Άξιόν Εστιν στις Καρυές του Αγίου ΌρουςΗ λαμπρή λιτανεία της Παναγίας Άξιον Εστί στις Καρυές (ΦΩΤΟ)
Amen.gr. Φωτορεπορτάζ του Κώστα Τζιβανίδη, επιμέλεια Αντώνης Τριανταφύλλου

8358 - Αφιέρωμα στο σύγχρονο πνευματικό Άγιον Όρος«Αφιέρωμα στο σύγχρονο πνευματικό Άγιον Όρος»,
Ο παρατηρητής 18-19 (1991), σ. 1-90.
Θεσσαλονίκη 1991


Πηγή Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

8357 - Πάσχα 2016 στο Βατοπαίδι. Εκτεταμένα στιγμιότυπα από τις λαμπρές πασχάλιες Ακολουθίες της Ανάστασης και του Εσπερινού της Αγάπης

8356 - Αγιορείτες ΜελουργοίΑγιορείτες Μελουργοί.
Θεσσαλονίκη 1997

Πηγή Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

8355 - Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ: Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 31ο)

Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου μέρος 31ο. 

Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ, εκδ. Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.
Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.
Διαβάζει η κυρία Όλγα Κοκκίνου.  Περισσότερα
    
Προηγούμενα:

8354 - Ο Χριστός είναι φίλος μας· το λέει ο ίδιος!!!

Τον Χριστό να Τον αισθανόμαστε φίλο μας. Είναι ο φίλος μας. Το βεβαιώνει ο ίδιος, όταν λέει: «Υμείς φίλοι μου εστέ…». Σαν φίλο να Τον ατενίζουμε και να Τον πλησιάζουμε. Πέφτουμε; Αμαρτάνουμε; Με οικειότητα, αγάπη κι εμπιστοσύνη να τρέχουμε κοντά Του, όχι με φόβο ότι θα μας τιμωρήσει αλλά με θάρρος, που θα μας το δίνει η αίσθηση του φίλου. Να Του πούμε: «Κύριε, το έκανα, έπεσα, συγχώρεσέ με». Αλλά συγχρόνως να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάει, ότι μας δέχεται τρυφερά, με άγάπη και μας συγχωρεί. Να μη μας χωρίζει απ’ τον Χριστό η αμαρτία. Όταν πιστεύουμε πως μας αγαπάει και Τον αγαπάμε, δεν αισθανόμαστε ξένοι και χωρισμένοι απ’ Αυτόν, ούτε όταν αμαρτάνουμε. Έχουμε εξασφαλίσει την αγάπη Του κι όπως και να φερθούμε, ξέρουμε ότι μας αγαπάει.
Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

8353 - Ψαλίδι στη γλώσσαΤα μεγάλα πουλιά που μεταναστεύουν στις θερμές χώρες (επειδή γνωρίζουν τον μεγάλο κόπο του ταξιδιού) έχουν μεγάλη αγάπη και μεταφέρουν στα φτερά τους μικρά πουλιά, που συναντούνε στην μετανάστευσή τους. Συκοφαντούνται όμως πολλές φορές από μερικά κοτόπουλα, που έχουν ερεθισμένα μάτια από τα σκουπίδια που ξεσκαλίζουν καθημερινά, και δεν μπορούν να βλέπουν καθαρά τα ταλαίπωρα. Συμφερότερο είναι τέτοιοι άνθρωποι να βάλουν ψαλίδι στην γλώσσα, για να μην κολασθούν, μια που δυσκολεύονται να βάλουν φερμουάρ στο στόμα.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

8352 - Άγιος Θεοφάνης Περιθεωρίου
Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 3 Μαΐου