Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

8271 - Γέροντας Αλέξιος Ξενοφωντινός: Θεοτόκος, προστάτρια και οδηγήτρια των ανθρώπων

 
Ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Αλέξιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, σε ομιλία του κατά την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου, αναπτύσσει το περιεχόμενο της έννοιας της τελειότητας της Θεοτόκου.

8270 - Ο Γέροντας Χριστόδουλος Κουτλουμουσιανός κοντά στους νέουςΟμιλία στους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποίησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντας Χριστόδουλος, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

8269 - Ο πόνος της ζωής μας γίνεται συνομιλία με τον Θεό (Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης)Ο μακαριστός Γέρων Μωυσής Αγιορείτης περιγράφει την πραγματική έννοια καθώς και την σημασία του πόνου στην ζωή μας, η οποία παραμένει ουσιαστικά άγνωστη μέχρι σήμερα ακόμη και σε πολλούς Χριστιανούς.

8268 - Το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους ευχαριστεί τον κ. Ιωάννη Σαββίδη

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους κ. Κιλάρογλου Σταύρος, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή, εκ μέρους όλου του προσωπικού, στον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Σαββίδη για την δωρεά του στο Κέντρο Υγείας.
Η επιστολή:

8267 - Όσιος Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης (†1730)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 12 Απριλίου

Διαβάστε τον βίο του Αγίου: 
1092 - Όσιος Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης (†1730)