Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

8232 - Ευχέλαιο από Ηγουμένους του Αγίου Όρους στη Ν. Ιωνία8231 - Οι πρώτες φωτογραφίες από την πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Βατοπαίδι8230 - Το πρόγραμμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους

8229 - Πανηγυρίζουν δύο Μοναστήρια, μία Σκήτη και Κελλιά στο Άγιο Όρος

Κυριακό Ι.Σ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Καθολικό Ι.Μ. Βατοπαιδίου
Καθολικό Ι.Μ. Φιλοθέου
   Αγρυπνία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25.3/7.4) απόψε στο Άγιο Όρος. Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Βατοπαιδίου και Φιλοθέου, η Ιερά Σκήτη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ξενοφωντινή) καθώς και πολλά Κελλιά και Καλύβες.
Των πανηγυρικών εκδηλώσεων στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ενώ θα συμπρσευχηθούν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Νήφων και ο επίσημα προσκεκλημένος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος.
Στην Ιερά Μονή Φιλοθέου θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

8228 - Ομιλία του Ιερομονάχου π. Δημητρίου Γρηγοριάτη: «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς - Τα επουράνια εις τα επουράνια»

Ομιλία του Ιερομονάχου π. Δημητρίου Γρηγοριάτη (Ιατρού) που εξεφωνήθη την Β' Κυριακή των Νηστειών στον Ιερό Ναό των Δεκαπέντε Μαρτύρων, Πολυούχων του Κιλκίς. Το θέμα το οποίο ανέπτυξε ήταν «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς - Τα επουράνια εις τα επουράνια». 

8227 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες την 6η Απριλίου


Αγιορείτες Άγιοι
Μνήμη 6 Απριλίου