Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

8170 - Άγνωστη εικόνα της Πορταΐτισσας του Μοναχού Παναρέτου του Κρητός, του Καυσοκαλυβίτου, στο Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο

Πρόκειται γιά μεγάλων διαστάσεων προσκυνηματική εἰκόνα τῆς Παναγίας Πορταΐτισσας, πού φυλάσσεται σέ προσκυνητάρι στόν πρόναο τοῦ ναοῦ τοῦ Ἁγίου Τίτου στό Ἡράκλειο τῆς Κρήτης. Φέρει τήν ἐπιγραφή: «Εἰκών τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Ἰβηριτίσσης», ἐνῶ στο κάτω ἀριστερό μέρος διασώζεται ἡ ὑπογραφή τοῦ ζωγράφου: 
«Ἱστορήθη διά χειρός Παναρέτου μοναχοῦ Ἁγιορείτου σκήτη Καυσοκαλυβίων τῷ 1906».

8169 - Πως έγινα Μοναχός. Αφηγείται ο Αρχιμ. Παρθένιος, Ηγούμενος της Αγιορειτικής Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου. Как я стал монахом. Игумен афонского монастыря о.Парфений.

8168 - Άγιον Όρος 1963. Βίντεο από τον εορτασμό της Χιλιετηρίδας


 Απόκρυφα Περάσματα & http://www.dailymotion.com

8167 - Η Καστοριά και το Βατοπαίδι συναγωνιστές στην τιμή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά


       Ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Β΄Κυριακής των Νηστειών στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς. Ο Γέροντας Εφραίμ αναλύει την παράδοση της ευχής του Ιησού στην διδασκαλία του ΑΓίου Γρηγορίου του Παλαμά συνδέοντάς την με την θεωρία του Ακτίστου Φωτός.

8166 - Ένα σχολείο τιμά τον Όσιο Παΐσιο Αγιορείτη


Το Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ. την 5η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και θα πραγματοποιηθεί  στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα – Αμπελοκήπων [Φιλιππουπόλεως 20, Αστική γραμμή 32 (Πλατεία Αριστοτέλους)].
Στην εκδήλωση θα προσεγγιστεί επιστημονικά η μορφή του σύγχρονου οσίου, θα κατατεθούν μοναδικές μαρτυρίες για την προσωπικότητά του και θα ακουστούν σκοποί της γενέτειράς του Καππαδοκίας.
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ.

8165 - Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ: Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 26ο)


Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου μέρος 26ο. 
Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ, εκδ. Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.
Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.
Διαβάζει η κυρία Όλγα Κοκκίνου. Περισσότερα
     
Προηγούμενα:

8164 - Ο Ηγούμενος του Βατοπαιδίου στην Καστοριά