Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

8116 - Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στο Εσφιγμενίτικο κονάκι

Εχθές Παρασκευή 18 Μαρτίου (ν.η.) τελέστηκε η ακολουθία της Α΄ στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του εσφιγμενιτικού αντιπροσωπείου Καρυών, όπου διαμένει προσωρινά η αδελφότητά μας. Τους Χαιρετισμούς έψαλαν Εσφιγμενίτες μαζί με πατέρες από κελλιά πέριξ των Καρυών. Η Ανύμφευτος Νύμφη βοηθός και συνοδοιπόρος όλων μας στην πορεία προς το πάθος του Κυρίου!
Υπενθυμίζουμε πως η Πολιτεία διά των αρμοδίων οργάνων της δεν έχει εφαρμόσει έως σήμερα τις αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά στη λύση της κατάληψης που συνεχίζει να υφίσταται παρανόμως και αντιεκκλησιαστικώς στο βασικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής μας, ώστε να εγκατασταθεί στη φυσική της έδρα η εσφιγμενιτική αδελφότητα.

8115 - Η μετάνοια, μία διαρκής στάση ζωής [Γέροντας Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου († 2014)]
Ο μακαριστός Γέροντας Γεώργιος Γρηγοριάτης μιλάει για την μετάνοια και την εξομολόγηση, τονίζοντας ότι η μετάνοια είναι μια διαρκής στάση ζωής και μια ολοκληρωτική στροφή προς τον Θεό. Περισσότερα

8114 - Πρόγραμμα ομιλιών Γέροντος Εφραίμ για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή


Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί για ομιλίες εκτός Αγίου Όρους με αφορμή την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, κατ’ εξοχήν περίοδο πνευματικών αγώνων για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι ομιλίες αυτές θα λάβουν χώρα στις παρακάτω Μητροπόλεις και ενοριακούς Ναούς.

8113 - Μοναχός Νήφων Κωνσταμονίτης (1896 - 19 Μαρτίου 1985)
8112 - Όσιος Ιννοκέντιος Βολογκόντσκυ (†1521)Αγιορείτης άγιος
Μνήμη 19 Μαρτίου