Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

8110 - Τα ονομαστήρια του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλεξίου8109 - Το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθεί για λίγες ημέρες από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, όπου και φυλάσσεται, στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας καί Φιλαδελφείας κάνει γνωστό ότι προς αγιασμό καί πνευματική ενίσχυση των χριστιανών της Περιφερείας της θα μεταφερθεί από την Ιερά Μόνη Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα.
Το Τίμιο Ξύλο θα φθάσει στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας την Παρασκευή 25 Μαρτιου στις 6.00 το απόγευμα.
Η επίσημη Υποδοχή του Τιμίου Σταυρού θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας καί Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, τον Ιερό Κλήρο, τις Τοπικές Αρχές και τον ευσεβή λαό, στη διασταύρωση των οδών Βυζαντίου καί Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογραίζα.

8108 - Ιερομονάχου Ισαάκ: Βίος και Λόγοι Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 24ο)

Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου μέρος 24ο.

Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο του Ιερομονάχου Ισαάκ, εκδ. Iερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής. 
Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Διαβάζει η Νάταλι Αμάν. Περισσότερα

Προηγούμενα:
11ο12ο13ο14ο15ο16ο1718ο19ο20ό

8107 - Δηλώσεις του Πατριάρχη Μόσχας για το Άγιο Όρος, σε εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Костаса Асимиса (Κώστα Ασήμη)

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Έκθεση με φωτογραφίες από την ζωή του Αγίου Όρους, εγκαινιάσε χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Η έκθεση που φιλοξενείται στο μουσείο θρησκευτικής τέχνης του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος, είναι αφιερωμένη στην 1000η επέτειο από την παρουσία του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος.
Στην έκθεση παρέστησαν ο Πρόεδρος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Επίσκοπος Μοραβίτσκι Αντώνιος του Πατριαρχείου Σερβίας, καθώς και Εκπρόσωποι της Ρωσικής Κυβέρνησης.

8106 - Όσιος Μακάριος του Κολαζίνσκ (†1483)
Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 17 Μαρτίου