Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

7926 - Aγιορείτικες συνταγές από την Βυζαντινή παράδοση

Συνταγές που έχουν μελετηθεί και πραγματοποιηθεί εργαστηριακά, κι όσες έχουν εφαρμοστεί, λειτουργούν χωρίς καμία παρενέργεια, μα μόνο με ωφέλεια, από Αρχαία Ελλάδα και Βυζάντιο, αρχίζουν και εγκαθίστανται σιγά-σιγά στη σελίδα www.koutloumous.com – επίσημη σελίδα της Ιερά Μονής Κουτλουμουσίου στον Άγιον Όρος.
Εγκαινιάζεται μια νέα σειρά μαθημάτων – δωρεάν για όλους – με τη συμβολή της Αγιορείτικης Μονής, όπου θα κατατεθούν 3-4 συνταγές, καθαρά θεραπευτικές ανά εβδομάδα. Θα είναι ο νέος δίαυλος επικοινωνίας με όλους τους μαθητές και φίλους, όπου θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δημήτρη Καλλιμάνη για κάθε απορία σας ή να ζητήσετε κάποια συνταγή.

7925 - Επιφάνιος Μυλοποταμινός: «Χάσαμε τον προσανατολισμό μας»   Με σύμπνοια και ενότητα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα των προσφύγων και όσα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία εκτιμά ο Γέροντας Επιφάνιος από το Αγιον Όρος.

7924 - Μοναχός Ιωάννης Αγιαννανίτης (1898 - 7 Φεβρουαρίου 1976)

Ο κατά κόσμον Δημήτριος Καραχάλιος του Κωνσταντίνου και της  Θεοδώρας γεννήθηκε το 1898 στο Ρίολο Αχαΐας. Ήταν έγγαμος. Συκοφαντήθηκε ότι φόνευσε τη σύζυγό του. Καταδικάσθηκε σε θάνατο. Οι Γερμανοί τον έστειλαν στο φοβερό στρατόπεδο του Νταχάου στη Γερμανία. Από εκεί δεν έβγαινε κανείς έξω εύκολα ζωντανός. Παρακαλούσε με θερμή πίστη να τον βοηθήσει η Παναγία να σωθεί. Υποσχέθηκε πως αν σωθεί, θα γίνει μοναχός.
Τηρώντας την υπόσχεσή του, δίχως να καταλάβει πώς ακριβώς έγινε και σώθηκε, ήλθε στο Περιβόλι της Παναγίας και διάλεξε προς κατοί­κηση τη σκήτη της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης το 1951.

7923 - Η Παναγία η Παραμυθία θα σκεπάζει την μαρτυρική Σμύρνη

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ξεχωριστός ήταν ο φετινός εορτασμός του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, αφού πλέον τον περικαλλή Ναό του Αγίου θα κοσμεί πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Να αναφερθεί ότι την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, μετέφεραν στην Σμύρνη οι Βατοπεδινοί Πατέρες Ευδόκιμος και Βαρνάβας, μετά από αίτημα του Αρχιμ. Κύριλλου Συκή προς ευλογία του πολύπαθου λαού της Σμύρνης.

7922 - Πανήγυρις Παναγίας Παραμυθίας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2016)

Παρακολουθούμε στιγμές από την πανήγυρη της Παναγίας Παραμυθίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.