Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

9102 - Στις 14 Οκτωβρίου (;) η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος

Σε ρωσική ιστοσελίδα (http://putnik.cerkov.ru) δημοσιεύεται σήμερα η είδηση της ενθρόνισης του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, Ιεροδιακόνου Ευλόγιου, στο Άγιο Όρος. Συγκεκριμένα αναφέρει πως αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή.
Η ένστασή μας (; ερωτηματικό) για το αξιόπιστο της είδησης, αφορά την ημέρα διότι η ενθρόνιση γίνεται ημέρα Κυριακή ή ημέρα γιορτής (http://agioritikesmnimes.blogspot.gr)
Σχετικό: 9081 - Ο 58χρονος Ιεροδιάκονος Ευλόγιος Ιβάνοφ νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος

           Ευχαριστώ τον κ. Νικ. Ιγνατιάδη για το ηλεκτρονικό μήνυμα που μου έστειλε:
        «Εκείνη την ημέρα με το παλαιό ημερολόγιο η Εκκλησία εορτάζει την Αγία Σκέπη της Θεοτόκου, οπότε και πανηγυρίζει ο μεγάλος ναός της Ρωσσικής Μονής στον πέμπτο όροφο της ανατολικής πτέρυγας. Συνήθως στη μεγάλη αυτή εορτή προεξάρχει μητροπολίτης του κλίματος του Πατριαρχείου Μόσχας πλαισιούμενος και από άλλους αρχιερείς.
Είναι δεδομένο ότι κατά την Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί και η εις πρεσβύτερο χειροτονία του νέου Καθηγουμένου και η  χειροθεσία του σε Αρχιμανδρίτη, αναγκαίες προϋποθέσεις για την εν συνεχεία ανάρρησή του στον ηγουμενικό θρόνο.
Ευχόμαστε ο νέος καθηγούμενος να φανεί αντάξιος των διοικητικών χαρισμάτων και της πνευματικότητας των προκατόχων του Μισαήλ, Ιουστίνου, Ηλιανού και Άβελ».

2 σχόλια:

  1. 14 Οκτωβρίου είναι εορτή Σκέπης της Παναγίας καί θα γίνει Πανήγυρη στο Ρωσικό μοναστήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/10/16, 2:22 μ.μ.

    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ; Ή ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή