Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

7662 - Παναγούδα 2015 – Το Κελλί του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (εξαιρετικό βίντεο)

7661 - Γέρων Γεώργιος Καυσοκαλυβίτης: «Υπάρχει ελπίδα για το αύριο»

  ΟμιλίαΧριστούγεννα 2015                                 Vassilis Kostoulas

7660 - Η Συμβολή της Παρθένου στο μυστήριο της Γεννήσεως

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Ομιλία για τα Χριστούγεννα
Πάντοτε η συνάθροισή μας εδώ εν ονόματι της Χάριτος του Χριστού μας ήτο επωφελής. Σήμερον δε,  είναι κάποια εξαίρεσις ασυγκρίτως πολύ μεγάλη. Διότι σήμερα εορτάζομεν την γέννησην του Χριστού μας. Αυτό δεν θα ερμηνευθεί ποτέ, ούτε στον παρόντα αιώνα, ούτε στον μέλλοντα, στην αιωνιότητα, όταν θα τελειοποιηθεί όλη η λογική φύσις, ούτε τότε θα κατανοήσει το ασύλληπτον μυστήριον της αφάτου κενώσεως του Θεού Λόγου, ειδικά για την σωτηρία του ανθρώπου. Σύμπασα η κτίσις μετέσχε, μετέχει και θα μετάσχει όλης της πανευλογίας της Θείας κενώσεως. Αλλά αυτά είναι τα περισσεύματα, ο πραγματικός στόχος είναι ο άνθρωπος. Για την κτίσιν δεν χρειαζόταν η κένωσις.

7659 - Στη Συρία βρίσκονται Σιμωνοπετρίτες πατέρες

Αρχιμ. Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης: «Ερχόμαστε στη Συρία για να στείλουμε ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας στο συριακό λαό ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο»

Το Άγιον Όρος έβγαλε τη ντροπή μας… έσπασε το εμπάργκο. Αντιπροσωπεία αθωνιτών πατέρων από το Άγιο Όρος την πνευματική πυριτιδαποθήκη της παγκόσμιας χριστιανοσύνης βρίσκεται στο πλευρό των χειμαζόμενων Σύριων ομοδόξων και μη. Οι αγιορείτες που προέρχονται από τη μονή της Σιμωνόπετρας παραβρέθηκαν μάλιστα στην εορταστική εκδήλωση όπου φωταγωγήθηκε χριστουγεννιάτικο δένδρο 22 μέτρων προς τιμήν των μαρτύρων στην πόλη Σαφίτα στην επαρχία της Ταρτούς στη  Συρία.

7658 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες την 26η Δεκεμβρίου
Αγιορείτες Άγιοι
Μνήμη 26 Δεκεμβρίου