Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

7600 - Γιατί οι παλιάτσοι του συστήματος χλευάζουν τον Άγιο Παΐσιο;

Χαράλαμπος Άνδραλης, Δικηγόρος
Οι τελευταίες εξελίξεις, με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους και τις σοβαρές διαταραχές που αυτή επέφερε στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, έφεραν και πάλι στο προσκήνιο της ελληνικής επικαιρότητας τον Άγιο Παΐσιο, τα λεγόμενα του οποίου, κάποια αυθεντικά και κάποια παραποιημένα, αποτελούν θέμα συζήτησης, ακόμη και στα κοσμικά «πηγαδάκια».
Πέρα από τη μεγάλη συζήτηση γύρω από την επιβεβαίωση ή μη των λεγομένων του[1], αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι η αρνητική ενασχόληση των μέσων της νέας εποχής, διαδικτυακών και μη, με το λαοφιλή άγιο, σε μία απέλπιδα προσπάθειά τους να τον απαξιώσουν και να τον γελοιοποιήσουν στα μάτια των σημερινών Ελλήνων.
Τα μέσα αυτά είναι εκείνα που νυχθημερόν προπαγανδίζουν την ομοφυλοφιλία ως φυσιολογικό τρόπο ζωής, ενώ «σατιρίζουν» και στηλιτεύουν ως αναχρονιστικό, ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την Ορθόδοξη Πίστη και τις παραδόσεις των πατέρων μας.

7599 - Η απήχηση της μορφής, του έργου και του μαρτυρίου του Φιλοθεΐτη Αγίου Κοσμά στους συγχρόνους του

Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Συμεών Πασχαλίδης μιλάει στο Θεολογικό Επιστημονικό Συνέδρίο με τίτλο: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο Αγιορείτης Φωτιστής του Γένους», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 9 και10 Δεκεμβρίου 2014, με θέμα εισήγησης: «Η απήχηση της μορφής, του έργου και του μαρτυρίου του Αγίου Κοσμά στους συγχρόνους του».

7598 - Ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού

Μην ξεχάσετε σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30
σε ζωντανή μετάδοση από τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας
από το intv.gr
την ομιλία του Καθηγούμενου της
Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους
Αρχιμ. Γέροντα Εφραίμ με θέμα:
«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ»

7597 - Ο Παΐσιος Βελιτσκόφσκι και η ασκητικοφιλολογική σχολή του

Ταχιάος Αντώνιος-Αιμίλιος, 
Ο Παΐσιος Βελιτσκόφσκι και η ασκητικοφιλολογική σχολή του. 
Θεσσαλονίκη 1964

Πηγή Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

7596 - Πορτρέτα σύγχρονων Χιλανδαρινών Μοναχών "ПОРТРЕТИ ХИЛАНДАРАЦА"
Οι φωτογραφίες είναι του μοναχού Μιλούτιν Χιλανδαρινού (στο μέσο πάνω) και δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του Доситеј Хиландарац (πάνω αριστερά).