Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

7586 - Τα αγιορείτικα ψηφιδωτά δάπεδα ως σύγχρονη ψηφιακή δημιουργία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η συλλογή νεότερων έργων τέχνης του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, η οποία περιλαμβάνει έργα σύγχρονων καλλιτε-χνών, εμπνευσμένα από τη βυζαντινή χριστιανική τέχνη. Μεταξύ των νεώτερων και σύγχρονων έργων της συλλογής συγκαταλέγονται δημιουργίες του Σπύρου Παπαλουκά, του Πολύκλειτου Ρέγκου και του Νίκου Αλεξίου
Από τη συλλογή του Νίκου Αλεξίου που περιλαμβάνει 18 ψηφιακές εκτυπώσεις σε χαρτί, εξαιρετικής σημασίας είναι ο κεντρικός πυρήνας του έργου που αντλεί από το ψηφιδωτό δάπεδο της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους (α΄μισό 11ου αιώνα).

7585 - Μόλις κυκλοφόρησε: «Περί Αγάπης – Ερμηνεία στον Άγιο Μάξιμο», του Αρχιμ. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Μόλις κυκλοφόρησε από την Ίνδικτο το νέο έργο του Αρχιμ. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου μέ τίτλο Περί Αγάπης – Ερμηνεία στον Άγιο Μάξιμο.
Ο τόμος διασώζει ανέκδοτες ως τώρα κατηχήσεις του Γέροντα Αιμιλιανού στο κλασικό έργο Περί Αγάπης του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.
Ο Γέροντας Αιμιλιανός αποδίδει με πληρότητα και ενάργεια το πνεύμα του αγίου.
Συναρπαστικός και βιωματικός ο λόγος του, ερμηνεύει με τρόπο θαυμαστό την πνευματική παράδοση της Εκκλησίας.

7584 - Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ: Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 11ο)

Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου μέρος 11ο.
Ανάγνωση απο το ομώνυμο βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ, εκδ. Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας. Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Λεμεσού. Διαβάζει η κυρία Όλγα Κοκκίνου. Περισσότερα
Προηγούμενα: