Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

7468 - Μοναχός Χρυσόστομος Λαυριώτης (1885 - 22 Νοεμβρίου 1964)

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Μακαρέας του Αθανασίου και της Μαρίας γεννήθηκε στη Δρέσνα Ελευθερούπολης το 1885. Στην ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας προσήλθε το 1909. Εκάρη μοναχός το 1912. Για πολλά χρόνια έμενε στο Κάθισμα της μονής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Είχε το διακόνημα του βουρδουνάρη, του φροντιστή των ζώων, τα οποία αγαπούσε πολύ και τα φρόντιζε όσο μπορούσε, γιατί πάντοτε τους εξυπηρετούσαν τους πατέρες αδιαμαρτύρητα.

7467 - Λαμπρός εορτασμός στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους με αριθμό ρεκόρ προσκυνητών (φωτογραφίες & βίντεο)

Του Ηλία Προύφα
Τους προστάτες του Παμμέγιστους Ταξιάρχες Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ γιόρτασε χθες μεγαλοπρεπώς, η Ιερά Μονή Δοχειαρίου  Αγίου Όρους.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο μεσημέρι, παρουσία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου.
Την παραμονή της εορτής  προεξάρχοντος του Ουκρανού Επισκόπου Ομπούχοβο κ.κ. Ιωνά, πραγματοποιήθηκε ιερά αγρυπνία η οποία διήρκεσε 11 ώρες και στην οποία συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Δοχειαρίου και Λογγοβάρδας Πάρου κ.κ. Γρηγόριος και Χρυσόστομος καθώς και αρκετοί ιερείς και μοναχοί ως αντιπρόσωποι από μονές και σκήτες τόσο του Αγίου Όρους καθώς και από την υπόλοιπη επικράτεια και το εξωτερικό.

7466 - Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στο Χιλιανδάρι


Η εταιρεία "Vatrosprem proizvodnja", η οποία εδρεύει στο Βελιγράδι, δώρισε ένα πυροσβεστικό όχημα στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. 
Όπως δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας κ. Dragiša Marinković θα προβούν και στη δωρεάν συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων πυρόσβεσης του μοναστηριού.

7465 - Άγιος Κάλλιστος ο Β΄, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (†1397)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 22 Νοεμβρίου