Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

7441 - Μακέτες των Μονών του Αγίου Όρους, γνωριμία με την τέχνη «μπάλσα»
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει και φιλοξενεί μια πρωτότυπη έκθεση κατασκευών. Με τη χρήση του ειδικού ξύλου μπάλσα, ο Μιχάλης Βασιλόπουλος “χτίζει” τις Μονές του Αγίου Όρους. Έτσι, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, τοποθετημένες όπου ακριβώς βρίσκονται πάνω στην τραχιά χερσόνησο του Άθω στη Μακεδονία, παρουσιάζονται χειροποίητες οι 20 Μονές σε μια θεματική ενότητα. 

7440 - Ομιλία του Αρχιμ. Χρυσοστόμου για τον Γέροντά του Μωυσή τον Αγιορείτη (†2014)

Ο γέροντας Μωυσής Αγιορείτης
με τον υποτακτικό του Χρυσόστομο.
Λεπτομ. φωτ. του Κώστα Μπαλάφα

       Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την 12η Νοεμβρίου 2015 στα πλαίσια των εορτασμών του Πολιούχου Αγίου της Λεμεσού, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, από τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, Γέροντα του Ιερού Κουτλουμουσιανού Κελλίου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

7439 - Οι ηγούμενοι Εφραίμ Βατοπαιδινός και Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης μιλούν για τον Γέροντα Διονύσιο τον Κολιτσιώτη

Η ομιλία του Γέροντα Ελισαίου ΕΔΩ
Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ ΕΔΩ
Ο Γέροντας Διονύσιος Κολιτσιώτης

7438 - Διεθνές Συνέδριο για τον Ρουμάνο Γέροντα Διονύσιο (†2004) τον ΚολιτσιώτηΜε επιτυχία και ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο για τον Γέροντα Διονύσιο τον Κολιτσιώτη στο Ιάσιο της Ρουμανίας, το μεγάλο αυτό πνευματικό Γέροντα του Αθωνος που κοιμήθηκε μόλις το 2004.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας και τη Θεολογική Σχολή «Dumitriu Staniloae» του Πανεπιστημίου του Ιασίου, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοφάνους στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου, στο Συνεδριακό κέντρο της Μητροπόλεως και στην Ιερά Μονή Νεάμτς από 12 έως 15 Νοεμβρίου και λόγω του πνευματικού του ενδιαφέροντος συγκέντρωσε πλήθος πιστών ακροατών.Περισσότερα

7437 - Όσιος Γεννάδιος ο δοχειάρηςΑγιορείτης Άγιος
Μνήμη 17 Νοεμβρίου