Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

7295 - Φωτογραφίες από την υποδοχή στη Ρουμανία Ιερών Λειψάνων της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους
7294 - Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους
7293 - Διάσωση μοναχού κάτω από αντίξοες συνθήκες με συνεργασία τριών υπηρεσιών του Αγίου Όρους

Χθες το βράδυ, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στην Καψάλα του Αγίου Όρους συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός το οποίο είχε αίσιο τέλος λόγω της άμεσης επέμβασης του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος που εδρεύουν στις Καρυές. 
Συγκεκριμένα αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας ότι ένας μοναχός 37 ετών έπεσε από την σκεπή του κελλιού του το οποίο βρίσκεται στην έρημο της Καψάλας. Αμέσως ξεκίνησε το ασθενοφόρο και ένα πυροσβεστικό όχημα για το σημείο του ατυχήματος.

7292 - Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους7291 - Ο Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός μιλά για τον βίο του Αγίου Ευσταθίου


       Το http://www.livemedia.gr/ βρέθηκε στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στο Ιερό Λαυριωτικό Κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου, τον Μυλοπόταμο, απ’ όπου μετέδωσε ζωντανά την πανήγυρη. Στα πλαίσια της παρουσίας τους εκεί, ο Γέροντας του Μυλοποτάμου, μοναχός Επιφάνιος, μίλησε στην κάμερα του livemedia για τον βίο του Αγίου Ευσταθίου.

7290 - Το λεύκωμα του περιηγητή Riley (1883) με φωτογραφίες του Αγίου Όρους

Δείτε το λεύκωμα του Riley με αποσπάσματα από το ημερολόγιό του:

7289 - Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 10.00 π.μ. η Ιερά Μητρόπολή μας θα έχει τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Οποία θα φέρει εκεί προς προσκύνηση ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ.
Η Τίμια Ζώνη θα παραμείνει στη Μονή για 5 ώρες και κατόπιν θα αναχωρήσει για τη Χαλκίδα, που είναι και ο τελικός προορισμός της.
Για όσους επιθυμούν να προσκυνήσουν το ιερό αυτό κειμήλιο της Παναγίας μας, θα αναχωρήσει λεωφορείο για τη Μονή από τον Βόλο στις 9.00 π.μ., με αφετηρία τη Νομαρχία και επόμενες στάσεις τα Δικαστήρια και το Νοσοκομείο.
Εκ του Γραφείου Τύπου. ΤΗΛ. : 24210 93 517  FAX.: 24210 93 518  http://www.imd.gr  e- mail:press@imd.grnews@imd.gr