Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

7202 - Ξεκίνησαν οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας (φωτογραφίες)

Με την παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, προξένων, κληρικών, Αγιορειτών, εκπροσώπων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου, ξεκίνησαν στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας με θέμα: «Το Άγιον Όρος στον 17ο και 18ο αιώνα. Από τους μεταβυζαντινούς στους νεώτερους χρόνους». 
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο έτος Ελλάδος – Ρωσίας για το 2016 και τις εκδηλώσεις που προετοιμάζονται στον Άθω και τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετέχει και η Αγιορειτική Εστία. 
Διαβιβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας κ. Γιάννη Μπουτάρη, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

7201 - Ιστορική εγκύκλιος Αγιορειτών Πατέρων. Απευθύνεται στις αντιμαχόμενες παρατάξεις του Εμφυλίου Πολέμου (1946)


7200 - Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ: Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου σε ηχητική απόδοση (μέρος 1ο)


Βίος του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου μέρος 1ο.

Ανάγνωση απο το ομώνυμο βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ, εκδ. Ι Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας. Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Λεμεσού. Διαβάζει η κυρία Όλγα Κοκκίνου.  Περισσότερα

7199 - Φωτογραφίες από την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Νέα Σκήτη του Αγίου ΌρουςΤην 8η/21η Σεπτεμβρίου 2015 εορτάσθηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους. Των πανηγυρικών εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, προσκληθείς από τον Δικαίο της Σκήτης Γέροντα Παΐσιο.
Τις φωτογραφίες, που ακολουθούν, μου έστειλε ο φίλος Αντώνης από τα Γρεβενά.

7198 - Αφιέρωμα στον Γέροντα Απολλώ της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους από την τηλεόραση 4Ε

Σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 20.30 το βράδυ θα ξεκινήσει μια καινούργια εκπομπή στο 4Ε παρουσιάζοντας ως πρώτο θέμα ένα αφιέρωμα στον Γέροντα Απολλώ της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, τον πιο γνωστό ραδιοερασιτέχνη της Ελλάδας, ο οποίος μιλάει για τις επικοινωνίες που είχε με όλο τον κόσμο και όχι μόνο.

Την εκπομπή μπορούμε να παρακολουθήσουμε κι εδώ:

7197 - Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας


10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: 
«Το Άγιον Όρος στον 17ο και 18ο αιώνα. Από τους μεταβυζαντινούς στους νεώτερους χρόνους». 
Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2)
9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015