Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

7071 - Λαοθάλασσα πιστών στο Ν. Ηράκλειο Αττικής για την Παναγία την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους

Σε κλίμα ιερής κατάνυξης, ο πιστός λαός του Ηρακλείου Αττικής, υποδέχθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2015, την ιερή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας προερχόμενη από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.
Η θαυματουργός εικόνα μετεφέρθη πάνω σε όχημα του Στρατού Ξηράς και την συνόδευαν άνδρες με κρητικές παραδοσιακές φορεσιές. Την εικόνα υποδέχθηκε, στη διασταύρωση των οδών Στέλιου Καραγιώργη και Ακροπόλεως, ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ τον πλαισίωναν ιερείς της Μητροπόλεως με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, τους άρχοντες της πόλης και πλήθη πιστών.

7070 - Το Βατοπαίδι γιορτάζει την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου. Αγρυπνία αυτή την ώρα (φωτογραφίες)
7069 - Φωτογραφίες από τη σημερινή υποδοχή του Τιμίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου στο Αγρίνιο

Mε τη δέουσα επισημότητα και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Το Τίμιο Ξύλο μετέφερε από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου ο Καθηγούμενος Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ και στο Αγρίνιο το υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.
Στο κήρυγμά του,ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μίλησε για τον μαρτυρικό Σταυρό, που μετά τη θυσία του Θεανθρώπου, από σύμβολο βασανιστηρίων, έγινε σύμβολο αγάπης και Σωτηρίας.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κοσμάς, αναφέρθηκε στα δεινά, που όπως είπε, βιώνει σήμερα η Ελλάδα και κάλεσε τους ηγέτες του κράτους «πέρα από χρώματα, να θυμηθούν πως μόνος στόχος είναι η Σωτηρία της Ελλάδος».

7068 - Ανεμόδαρτα καλύβια

ΑΝΕΜΟΔΑΡΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ
Του Βασίλη Χαραλάμπους
______________
Ξύλινοι ερυθρόχρωμοι οδοδείκτες
με μεγαλογράμματη γραφή
και λευκόν Σταυρόν
Άθως
Κερασιά
Καυσοκαλύβια

7067 - Αγρυπνία απόψε στο Βατοπαίδι. Ο Κισάμου Αμφιλόχιος για τον εορτασμό της Αγίας Ζώνης

.......Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος θα προεξάρχει των λατρευτικών ακολουθιών για τους εορτασμούς της Αγίας Ζώνης.
Να αναφερθεί ότι η Αγία Ζώνη είναι ένα από τα πολυτιμότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας και έχει την τιμή και ευλογία να φυλάσσεται στην Θεοτοκοσκέπαστη Μονή Βατοπαιδίου.
Ο Σεβ. Μητροοπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, την αδελφότητα και πλήθος προσκυνητών. Περισσότερα

7066 - Η Παναγία η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας την Εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.
Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις οδούς Στέλιου Καραγιώργη και Ακροπόλεως πλησίον του Δημοτικού Μεγάρου Ηρακλείου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Τοπικών Αρχών και του πιστού λαού της πόλεως.
Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος έως τις 22 Σεπτεμβρίου και ο Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά έως τις 22.30.

7065 - Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου στο Αγρίνιο

Το Τίμιο Ξύλο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, επάνω στο οποίο ο Σωτήρας του κόσμου έχυσε το πάντιμο Αίμα Του, θα υποδεχθεί η πόλη του Αγρινίου. Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφέρει από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου ο Καθηγούμενος πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Ιωσήφ.
Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Αγρίνιου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30’.
Με λιτανευτική πομπή, θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου.
Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες, ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από 07:00 το πρωί έως 22:00 το βράδυ.
Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως