Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

6974 - Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός θα τελέσει Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής


.......Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 07:30 ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, θα τελέσει Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας  Γοργοεπηκόου.
.......Το  Μοναστήρι βρίσκεται  στη Μάνδρα Αττικής στην κορυφή της οροσειράς, με θέα τη θάλασσα της Ελευσίνας.

6973 - Φωτογραφίες από την Πανήγυρη στο Ιερό Χιλιανδαρινό Κελλί Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Πατερίτσα)

6972 - Άγιον Όρος - Κτητορικά στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου (2015)Στο Άγιον Όρος είναι παράδοση μετά την πανήγυρη της μονής να τελούν κτητορικό μνημόσυνο. Στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου φέτος μνημόσυνο τελέστηκε χοροστατούντος του Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου και συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.
Την Μονή Κουτλουμουσίου επισκέφθηκε και η Ιερά Επιστασία με τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη, μια παράδοση παλαιά που σχετίζεται και με το γεγονός ότι η Μονή Κουτλουμουσίου είναι η κυρίαρχος Μονή της πολίχνης των Καρεών.

6971 - Σιμωνόπετρα - Άγιον Όρος


κλικ για μεγέθυνση
Παπαδόπουλος Στ. (επιμ.),
Σιμωνόπετρα - Άγιον Όρος
Αθήνα 1991

Πηγή: Αγιορειτική ΒιβλιοθήκηΗ Αγιορειτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τον μνημειώδη τόμο «Σιμωνόπετρα - Άγιον Όρος», συλλογικό έργο με επιμελητή τον Στέλιο Παπαδόπουλο, που εκδόθηκε από την ΕΤΒΑ το 1991. Για πρώτη φορά στα εκδοτικά χρονικά του Αγίου Όρους έγινε μία τέτοια σφαιρική θεώρηση αγιορειτικής μονής από τόσους επιστήμονες, όπως αυτό φαίνεται και από τη σελίδα των περιεχομένων.
Λόγω των πολλών φωτογραφιών και της υψηλής ανάλυσης της ανάρτησης η λήψη γίνεται σε μορφή pdf, χωρίς να είναι δυνατή προεπισκόπηση.
Περιμένουμε από την Αγιορειτική Βιβλιοθήκη, τώρα, και την ανάρτηση της αγγλικής έκδοσης.