Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

6859 - Στην Εξοχή Θεσσαλονίκης η θαυματουργή εικόνα «Φοβερά Προστασία» της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους


 
Η ενορία του Αγίου Στεφάνου Εξοχής το Σάββατο 1 Αυγούστου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου, υποδέχεται με ιδιαίτερη ευλάβεια και τιμή την εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, στα πλαίσια της πανηγύρεως του ομώνυμου Ναού για την εύρεση και ανακομιδή των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου και Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.
Το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως εξής:
Σάββατο 1 Αυγούστου
  • Ώρα 7:00 μ.μ. Υποδοχή της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

6858 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες τον Αύγουστο

Στο Άγιον Όρος δεν γεννήθηκε κανένας άγιος, ούτε όλοι εκοιμήθησαν εδώ. Φιλοξενήθηκαν όλοι για λίγο ή πολύ. Αγάπησαν τον ιερό τόπο...
... Έζησαν στον Άθωνα από τον 9ο αιώνα και αρκετοί έδρασαν ποικιλόμορφα σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Βέβαια δεν είναι αυτοί οι μόνοι που ευαρέστησαν τον Θεό και δοξάσθηκαν από Αυτόν. Υπάρχει κι ένα πλήθος αγνώστων σ' εμάς αγίων, που απολαμβάνουν τους μισθούς των καμάτων τους στη Βασιλεία των Ουρανών... (Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης) 

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι Αγιορείτες Άγιοι των οποίων η Μνήμη τιμάται τον Αύγουστο.

6857 - Ο άγιος του 21ου αιώνα Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ στην εόρτια προσλαλιά του του στη τράπεζα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου μετά το πέρας της αγρυπνίας εις τιμήν και μνήμη του Οσίου Παϊσίου, αναφέρεται στις αρετές της αγάπης και μετάνοιας τις οποίες τόνιζε ο Όσιος Παΐσιος.

6856 - Ο Οσιομάρτυρας ΔιονύσιοςΑγιορείτης Άγιος
Μνήμη 31 Ιουλίου