Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

6817 - Ο τάφος των κτητόρων στο καθολικό της μονής Βατοπεδίου

Παζαράς Θεοχάρης,
Ο τάφος των κτητόρων στο καθολικό της μονής Βατοπεδίου
Θεσσαλονίκη 1994

Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη
Η εργασία σε ψηφιακή μορφή:

6816 - Φωτογραφίες από την Αγρυπνία στο Βατοπαίδι

  ..
 .....Τελείται αυτή την ώρα στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, η πανηγυρική αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων.
Στην πανηγυρική αγρυπνία προεξάρχει ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο της Εκκλησίας της Κύπρου. Συνέχεια

6815 - Οι Βατοπαιδινοί γιορτάζουν τους Αγίους τους με Αγρυπνία απόψε και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία αύριο

Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. 
........Τιμάται η Σύναξη πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων (10/23 Ιουλίου). 

6814 - Γέροντας Δανιήλ Κατουνακιώτης: Η μάρτυρας της Αναστάσεως Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Ο Γέροντας Δανιήλ Κατουνακιώτης μιλάει για το έργο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη διάδοση του Ευαγγελίου και τη μαρτυρία της Αναστάσεως.

6813 - Ο Αγιορείτης Μητροπολίτης Ιεζεκιήλ πρώην Κώου (1913 - 22 Ιουλίου 1987)

Γεννήθηκε στην Πάτρα, την πόλη του άγιου Ἀνδρέου του Πρωτοκλήτου, τον οποίο ιδιαίτερα ευλαβείτο, το 1913, από φτωχή οικογένεια, ο κατά κόσμον Χρηστός Τσουκαλάς. Πνευματικό οδηγό είχε τον λίαν ενάρετο αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Παρασκευόπουλο († 1964). Το 1934 εκάρη μοναχός στη μονή Κορώνης και χειροτονήθηκε διάκονος και το 1935 πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Ιεζεκιήλ (†1953). Τελείωσε τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε πρωτοσύγκελλος και ιεροκήρυκας των ιερών μητροπόλεων Θεσσαλιώτιδος, Θηβών και Γόρτυνος. Το 1937 μετέβη στην Αμερική, κατόπιν προσκλήσεως του αρχιεπισκόπου Αθηναγόρου. Εκεί διακόνησε διάφορες ελληνορθόδοξες κοινότητες της Βοστώνης. Από το 1941 υπηρέτησε ως καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Το 1943 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα Θεολογίας.
Το 1950 χειροτονήθηκε επίσκοπος Ναζιανζού, όπου διακρίθηκε για την πλούσια ποιμαντική και φιλανθρωπική του δράση.