Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

6739 - Η ενότητα ως διαχρονικό μήνυμα του Αγίου Όρους (Γέροντας Βαρθολομαίος Εσφιγμενίτης)


Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίος ομιλεί για την ενότητα στις αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.
http://www.pemptousia.gr

6738 - «Πλούσιοι επτώχευσαν» (Δανιήλ του Κατουνακιώτου)

«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». (μτφρ: Πλούσιοι κατάντησαν στη φτώχεια και πείνασαν, όσοι όμως ζήτησαν με πόθο τον Κύριο και στήριξαν σ’ Αυτόν τις ελπίδες τους, δεν θα στερηθούν κανένα αγαθό), 33ος ψαλμός του Δαυίδ.
Στο λόγο αυτό δεν προτείνεται απλά μια διέξοδος στα υλικά προβλήματα του ανθρώπου, ούτε πάλι πρόκειται για μια πρόταση επίλυσης κοινωνικών ταξικών θεμάτων. Το νόημα της έχει ευχαριστιακή προοπτική. Ο Κύριος έρχεται να δώσει στον άνθρωπο, αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη  τον ίδιο τον Θεό. Περισσότερα

6737 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος. Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Διονυσίου


Απόψε στο Άγιο Όρος η Αγρυπνία για το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (24 Ιουνίου/7 Ιουλίου).

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Διονυσίου.

Βίντεο από την πανήγυρη του 2009 και του 2011 εδώ:

6736 - Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός σε εκδήλωση των πολυτέκνων του Νομού Δράμας (φωτογραφίες-βίντεο)Την Κυριακή 5 Ιουλίου, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ωδείου Δράμας, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, μίλησε και βράβευσε αριστούχους μαθητές και νέες πολύτεκνες μητέρες ο Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας και η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

6735 - Προσλαλιά του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αρχιμ. Γρηγορίου, στην κοίμηση της πρεσβυτέρας Ευαγγελίας Πίττα

Κηδεύτηκε  πάνδημα η Πρεσβυτέρα Ευαγγελία  Πίττα στο Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος Τσουκαλάδες Αγρινίου.
Στις 24 του  μηνός  Ιουνίου η Πρεσβυτέρα Ευαγγελία, σύζυγος Ιερέως Αθανασίου Πίττα από  το  Αγρίνιο, μετά  από μακροχρόνια  αγγειακή  πάθηση άφησε   την επίγεια ζωή και  μετέστη.
Ο Θεός  δεν  την  αξίωσε  να  μεγαλώσει  δικά της παιδιά , αλλά  της έδωσε  την ευλογία  σε  όλη  της  την  ζωή να  βοηθά  εν  Χριστώ αδελφούς.
Στήν  εκφορά της πλήθος πιστών παραβρέθηκαν μαζί  με  τον  Επίσκοπο Κοσμά, τον Καθηγούμενο της Ιεράς  Μονής  Δοχειαρίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο και  πλειάδα  ιερέων.
Στήν  προσλαλιά  του ο Άγιος  Καθηγούμενος  ανέφερε  τα  εξής: