Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

6718 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα είναι παρών στην πρώτη πανήγυρη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη στη Σουρωτή, την 11η και 12η Ιουλίου 2015

κλικ για μεγέθυνση
Φωτ.: Νικόλαος Μαγγίνας, Καρυές 1992
πηγή:
http://www.ec-patr.org

6717 - Αρχιμ. Ελισαίος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας: Άγιον Όρος και πολιτική εξουσία


.......Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισαίος ομιλεί για τον τρόπο με τον οποίον ο μοναχισμός αντιλαμβάνεται την πολιτική εξουσία και την λειτουργία της, καθώς και για τις σχέσεις που διέπουν την αγιορειτική κοινότητα με την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

6716 - Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου: Δεν είναι άποψη του Αγίου Όρους επί του Δημοψηφίσματος η επιστολή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Θέλω να θέσω υπ' όψιν σας μια δημοσίευση που κυκλοφορεί ευρέως στό διαδίκτυο για την άποψη του Αγίου Όρους επί του Δημοψηφίσματος. 
Η επιστολή πού κυκλοφορεί είναι υπογεγραμμένη από 4-5 άτομα τά οποία πρόσκεινται σε παλαιοημερολογίτικη παράταξη, εκ των οποίων ο πρώτος είναι παλαιοημερολογίτης ιερέας μη αγιορείτης!!! 
Όπως καταλαβαίνετε το Άγιο Όρος δέν μπορεί να εκπροσωπείται από μιά μικρή ομάδα, παρά μόνο από το επίσημο όργανο που είναι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, πόσο μάλλον ζηλωτών, οι οποίοι είναι εκφραστές του θρησκευτικού φανατισμού, αντίθετο με το πνεύμα της Εκκλησίας και της αγάπης του Χριστού.
Όλοι μπορούν να έχουν άποψη και είναι σεβαστή, δεν έχουν δικαίωμα όμως να εκπροσωπούν κανέναν άλλο εκτός του εαυτού τους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιους θεσμούς που είναι Ιεροί για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, όπως είναι το Άγιο Όρος.

6715 - Γραμματόσημα με θέμα την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

1927  Έκδοση Τοπίων, Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

Κατά καιρούς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν γραμματόσημα με θέματα που αφορούσαν το Άγιον Όρος. Στην παρούσα ανάρτηση δημοσιεύω τα γραμματόσημα που απεικονίζουν παραστάσεις σχετικές με την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
6714 - Τα τρία μεγάλα πνευματικά κινήματα στο Άγιο Όρος

Μοναχός Ιλαρίων Αγιοπανελεημονίτης
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς
Άγιος Μακάριος Νοταράς