Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

6661 - Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Ο σκοπός της ζωής


.......Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (†2009) μιλάει για τον σκοπό της ζωής του Χριστιανού, σε σχέση με το σχέδιο και τις εντολές του Θεού.

6660 - Άγιον Όρος - Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη
Το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη τελέστηκε στο Καθολικό της Σκήτης της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος, 40 ημέρες από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα.

6659 - Ο κοινοτικός και οικουμενικός χαρακτήρας του Αγίου Όρους


Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης αρχιμ,
Ο κοινοτικός και οικουμενικός χαρακτήρας του Αγίου Όρους
(σε ψηφιακή μορφή)

Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

6658 - Η ομιλία του Πατριάρχου κατά την παρουσίαση της τουρκικής μετάφρασης του βίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

.......Ομιλία της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου κατά την παρουσίασιν της εις την Τουρκικήν Γλώσσαν Μεταφράσεως του Βίου του Αγίου Παϊσίου του Ἁγιορείτου (Σισμανόγλειον Μέγαρον, 15 Ιουνίου 2015). 
Ιερώτατοι άγιοι αδελφοί, 
Εντιμότατε κύριε Γενικέ Πρόξενε, 
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, 
Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και ημείς προσωπικώς με πολλήν χαράν και συγκίνησιν υποδεχόμεθα απόψε την μετάφρασιν εις την τουρκικήν γλώσσαν του βίου του εκ Φαράσων της Καππαδοκίας καταγομένου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, της μεγάλης αυτής συγχρόνου πνευματικής μορφής του Αγίου Όρους και συμπάσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο οποίος ανεγράφη προσφάτως εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατόπιν επισήμου αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διερμηνεύσαντος τοιουτοτρόπως την συνείδησιν του πληρώματος της Εκκλησίας μας περί της αγιότητος αυτού. Περισσότερα

6657 - Νεομάρτυς Νικήτας ο Νισύριος (†1792)
Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 21 Ιουνίου