Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

6611 - Έκθεση ζωγραφικής «Άθωνος όψεις» στην Ιερισσό

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού καλλιτέχνη Παλάνη Χρήστου, με Θέμα «ΑΘΩΝΟΣ ΟΨΕΙΣ», θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό  Κέντρο  Ιερισσού, του Δήμου Αριστοτέλη.
Μια αξιόλογη έκθεση, μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, που, περιλαμβάνει 35 πίνακες ζωγραφικής  με τοπία από το Άγιον Όρος, καθώς και απεικονίσεις μοναχών με τα διακονήματά τους. 

Εγκαίνια : Κυριακή  28 Ιουνίου 2015 ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης  :  Από 28 Ιουνίου 2015 έως 12 Ιουλίου 2015
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 9:00 έως 15:00 και 19:00 έως 22:00

6610 - Η προσωπικότητα του γέροντος Αιμιλιανού και η διδασκαλία του για τον πλησίον

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέρων Ελισαίος, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην "Πεμπτουσία", ομιλεί για την προσωπικότητα του Προηγουμένου γέρ. Αιμιλιανού και κοινωνεί την διδασκαλία του αναφορικά με τις σχέσεις και την αγάπη προς τον πλησίον.

6609 - Βίντεο από την υποδοχή της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Η Φοβερά Προστασία», από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, στη Μυτιλήνη

Υποδοχή της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Η Φοβερά Προστασία» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη στις 12 Ιουνίου 2015, 9:00 μμ, κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων των Ιερών Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης, για τον καθιερωμένο κατ΄ έτος εορτασμό της εβδομάδας των εν Λέσβω Αγίων.
Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. θα μιλήσει σε νέους ανθρώπους, ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, π. Χριστόδουλος, στο Κατοικητήριο της Ορθοδόξου Κοινότητάς «Η Οσία Θωμαΐς», το οποίο βρίσκεται επί της οδού Θεοφίλου Χατζημιχαήλ (πίσω από το Νοσοκομείο).

6608 - Απόψε αγρυπνεί ολόκληρη η χερσόνησος του Άθω
.......Το Άγιο Όρος πανηγυρίζει τιμώντας την μνήμη «Απάντων των εν Αγιωνύμω Όρει ασκήσει και αθλήσει διαλαμψάντων Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων» με αγρυπνίες απόψε σε όλα τα Μοναστήρια και άλλα Αγιορειτικά Καθιδρύματα.
Οι Γέροντες των κελλιών της ευρύτερης περιοχής των Καρυών θα συνεορτάσουν στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. (6590 - Εγκύκλιος της Ιεράς Επιστασίας προς τους Καρεώτες Γέροντες για την εορτή των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων)